Papanași prăjiți - rețeta cu care nu ai cum să dai greș

Apare în Papanasi, Dulciuri

Papanași prăjiți - rețeta cu care nu ai cum să dai greș
42 voturi
3 42

Papanașii, cel mai autentic și gustos desert românesc, căruia nimeni nu poate să-i reziste. În funcție de zona țării, există papanași fierți (în Ardeal și Transilvania) și papanași prăjiți

De departe cei mai populari sunt papanașii prăjiți. Se găsesc în meniul oricărui restaurant cu specific tradițional și sunt irezistibili. Arată și miros excelent, ca să nu mai vorbim de gust! 

Dacă vă e poftă de o porție de papanași, trebuie să știți că îi puteți face foarte ușor acasă. Rețeta nu este deloc complicată, iar rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.

Îi puteți servi cu orice fel de dulceață vă place și sunt un desert ideal dacă aveți poftă de ceva românesc și gustos. 

Ingrediente

  • 300 g făină
  • 500 g brânză dulce
  • 20 g zahăr vanilat
  • 2 ouă
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • coaja de la o lămâie
  • un praf de sare
  • smântână
  • dulceață
  • ulei pentru prăjit
Timp de preparare: 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Puneți într-un bol brânza de vaci foarte bine scursă de zer. Adăugați ouăle, un praf de sare, zahărul vanilat, coaja de lămâie și bicarbonatul de sodiu. Amestecați toate ingredientele și începeți să încorporați făina puțin câte puțin.

Începeți să frământați aluatul cu mâna. La final, aluatul va rămâne ușor lipicios, dar nu este nevoie să adăugați mai multă făină decât este în rețetă. Altfel, papanașii vor ieși duri ca și consisntență, nu moi și pufoși.

Lăsați aluatul circa 10-15 minute, după care puteți începe să modelați papanașii.

Formați, pentru fiecare papanaș, o bilă mai mare de aluat și una mai mică. Începeți să modelați bila cea mare, făcând o gaură în mijloc și ajutându-vă de puțină făină.

Bila cea mică va veni deasupra, așa că nu trebuie să fie foarte mare. Din cantitățile de mai sus ar trebui să vă iasă 5-6 papanași, în funcție de cât de mari îi faceți.

Prăjiți papanașii la foc mediu, în ulei încins, până când devin aurii, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.

Decorați cu smântână și dulceața care vă place și puteți servi.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Cod Cu Sos De Rosii, Un Peste Aromat Care Iti Bucura Simturile

Un peste aromat care poate fi servit langa o salata de orez.

Borscht Cu Vita, Un Bors Din Bucataria Ucrainiana Pe Care Trebuie Neaparat Sa-l Incerci!

Supa Borscht este un preparat tipic pentru bucataria ucraineana, pe care trebuie neaparat sa-l incerci.

Minestrone, O Varianta Italieneasca De Supa Pe Care Trebuie Neaparat Sa O Incerci

O varianta italieneasca de supa pe care trebuie neaparat sa o incerci.

Supa De Rosii, O Reteta Simpla Care Merge Perfect Langa Un Sandvis Cu Branza

O supa simpla care merge perfect langa un sandvis cu branza.

Salata De Ton Cu Fasole, O Combinatie Italiana Pe Care Trebuie Sa O Incerci!

O combinatie italiana de ton si fasole care poate constitui un pranz delicios si satios.

Gogosari In Otet, O Reteta Simpla Pe Care Oricine O Poate Prepara

Reteta este atat de simpla incat oricine o poate prepara.

Papanași fierți (ardelenești)

Papanașii fierți sunt specifici zonei Ardealului, sunt delicioși și ușor de făcut. Chiar dacă sunt mai puțin populari decât cei...

10 trucuri care te ajută să slăbești eficient vara

Vara este cel mai ușor să pierdem în greutate, iar aceste trucuri vin în ajutorul nostru.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta