Panzanella cu ciuperci

Apare în Salate, Mancaruri fara carne

Panzanella cu ciuperci
9 voturi
5 9

O salata traditionala italieneasca, facuta cu ciuperci pentru un plus de aroma.

Ingrediente

  • 4 linguri de ulei de masline
  • 200g de paine
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa rosie
  • 650g ciuperci mixte
  • 2 linguri de otet
  • 50ml vin alb
  • 150g rucola
  • suc de lamaie
  • 125g de mozzarella
Timp de preparare: 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

1. Se incalzesc 2 linguri ulei de masline intr-o tigaie, se taie painea in bucati, apoi se prajeste usor timp de 3-4 minute, amestecand, pana cand se prajeste. Se scurge pe hartie de bucatarie si se asezoneaza cu sare.

2. Se taie in felii usturoiul si ceapa. Se incalzeste 1 lingura de ulei in tigaie, se prajesc usturoiul si ceapa timp de 10 minute, apoi se scot din tigaie.

3. Se adauga uleiul ramas in tigaie si se mareste caldura. Se pun ciupercile, apoi se prajesc timp de 3-4 minute. Se adauga ceapa si usturoiul in tigaie, se adauga otetul si vinul si cateva condimente, apoi se calesc timp de 3-4 minute.

4. Se amesteca rucola cu sucul de lamaie si putin ulei de masline. Se taie mozzarella in bucati, apoi se combina toate ingredientele (inclusiv orice suc din tigaie) pe un platou.
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Paste Carbonara Cu Ciuperci

Aceste paste rapide sunt perfecte pentru cina: usoare, gustoase si satioase.

Pui Cu Ciuperci Si Tarhon

Sosul cremos, de tarhon, se potriveste perfect cu carnea de pui.

Pui Dijon Cu Ciuperci

O reteta rapida cu arome de usturoi si tarhon.

Pui Panzanella

Uita de friptura clasica de pui! Incearca acest preparat, plin de arome!

Lasagna Cu Ciuperci

Poti fi sigur ca tocmai ai descoperit o noua reteta preferata a familiei.

Mamaliga Cremoasa, Cu Ciuperci Si Cimbru

Un preparat de inspiratie italiana, cu continut mare de proteine.

Ciuperci Cu Rozmarin Si Usturoi

Acest sote de ciuperci e perfect pentru o garnitura. Pentru a-l transforma intr-un fel principal de mancare, adaugati paste fierte si o mana...

Piept De Pui Cu Sos De Ciuperci

Secretul unui sos cremos reusit este sa nu puneti prea multa smantana, pentru a nu acoperi celelalte arome.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta