Un desert italienesc, cremos si cu aroma de cafea.

Pannacotta Cu Cafea Si Fursecuri Ricciarelli
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • Pentru pannacotta:
  • 550ml smantana lichida
  • 2 linguri de cafea espresso instant dizolvata in 150ml apa clocotita
  • 60g zahar pudra
  • 4 foi de gelatina
  • Pentru Ricciarelli:
  • 200g alune
  • 80g zahar pudra
  • 2 albusuri de ou
  • zahar pudra

Mod de preparare

1. Pentru a face pannacotta, se pune smantana, cafeaua si 60g de zahar intr-o cratita la foc mic si se lasa pana cand ies aburi (nu se fierbe). Se ia de pe foc.

2. Intre timp, se inmoaie gelatina in apa rece, timp de 5 minute. Se stoarce excesul de apa din gelatina, apoi se adauga in crema. Se strecoara amestecul printr-o sita, apoi se imparte in mod egal in forme de prajituri. Se lasa in frigider timp de cel putin 3 ore sau peste noapte.

3. Se incalzeste cuptorul la 180C. Pentru Ricciarelli, se macina fin alunele cu ajutorul unui chopper un mini-procesor. Intr-un bol mare, se combina alunele si zaharul. Intr-un castron separat, se bat albusurile de ou pana cand se formeaza varfuri rigide atunci cand este indepartat telul.

4. Se adauga albusul batut in ingredientele uscate. Aluatul rezultat va fi lipicios si grele.

5. Se imparte aluatul in 12 parti si se ruleaza in bile mici. Se pudreaza cu zahar pudra si se pun intr-o tava pe o foaie de copt. Se transfera la cuptor, apoi se coace timp de 10-15 minute, pana cand fursecurile incep sa devina aurii, iar invelisul exterior este dur.

6. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca complet pe tava. Pentru a scoate pannacotta, se inmoaie partea de jos a fiecarei forme in apa fierbinte, pestru scurt timp, apoi se rastoarna brusc pe platouri. Se serveste pannacotta alaturi de fursecurile Ricciarelli.