Panettone Cu Ricotta
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 200g ricotta
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 4 trufe de ciocolata, tocate
  • 1 1/2 lingurite de scortisoara macinata
  • 8 felii de panettone
  • 110g gem
  • 3 oua
  • 125ml smantana
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri de zahar pudra

Mod de preparare

1. Se amesteca ricotta, vanilie, ciocolata si 1 lingurita scortisoara, intr-un bol. Se intinde amestecul peste 4 felii de panettone si se intinde gem peste celelalte 4 felii. Se formeaza un sandvis din cele doua tipuri de felii.

2. Intre timp, se amesteca ouale si smantana impreuna. Se inmoaie sandvisurile de panettone in amestecul de ou timp de cateva secunde, astfel incat sa poata absorbi.

3. Se topeste jumatate din unt intr-o tigaie mare la foc mediu.Se gateste panettone timp de 1-2 minute pe fiecare parte, pana devin aurii. Se scot si se pastreaza calde.

4. Intr-un castron mic, se amesteca scortisoara si zaharul pudra. Se trece painea prajita prin zahar, apoi se serveste imediat.