Pandișpanul, unul dintre cele mai simple și comune deserturi, poate fi pregătit într-o mulțime de feluri, care mai de care mai apetisante și mai spectaculoase. 

Astăzi vă propunem o rețetă de pandișpan zebră, foarte arătos și delicios. Se numește așa datorită aspectului șatirat. Atunci când este tăiat, pandișpanul are în secțiune linii subțiri albe și negre, exact ca o zebră. Efectul nu este greu de obținut, iar prăjitura este, pe cât de aspectuoasă, pe atât de gustoasă. 

Pandișpan zebră
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 200 g unt
  • 250 ml lapte
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 375 g făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru partea cu cacao:
  • 3 lingurițe cacao
  • 50 ml lapte
  • 1 linguriță zahăr

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Puneți toate ingredientele uscate într-un bol și amestecați-le. În alt vas, amestecați cacaoa cu laptele și o linguriță de zahăr.

Bateți cu mixerul zahărul și untul, până când obțineți o cremă. Adăugați ouăle unul câte unul și mixați până când s-au încorporat. Puneți esența de vanilie, după care începeți să adăugați alternativ lapte și făină, mixând la viteză mică, până când toate ingredientele sunt încorporate.

Turnați jumătate din compoziție în alt vas, iar ce a rămas amestecați cu cacaoa și laptele.

Tot ce mai aveți de făcut acum este să puneți pandișpanul în tavă. Pentru a obține efectul acela de zebră, puneți o lingură de compoziție albă în mijlocul tăvii, după care o lingură de aluat negru în mijlocul ei și tot așa. Continuați să alternați până când terminați compoziția.

Aluatul se va întinde singur spre marginile tăvii, nu este nevoie să îl amestecați voi.

Dați la cuptor pentru 40-45 de minute sau până când prăjitura trece testul cu scobitoarea și s-a rumenit frumos.

Lăsați să se răcească, după care puteți servi pandișpanul cu zahăr pudră deasupra, cu glazură sau simplu.

Poftă bună!