Vanilie si capsuni... combinatia perfecta pentru deserturi in sezonul estival!

Pandispan Cu Vanilie Si Capsuni
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 300g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 100g unt, tocat
  • 60g zahar pudra
  • 1 ou, usor batut
  • 2-3 linguri lapte
  • Pentru umplutura de capsuni si vanilie:
  • 500g capsuni, taiate pe jumatate
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 1/2 baton de vanilie
  • 284ml smantana
  • 25g zahar pudra

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se cern faina, praful de copt si un praf de sare intr-un blender. Se adauga untul si se amesteca pentru scurt timp pana cand amestecul se aseamana cu un pesmet fin. Se pune amestecul intr-un castron si se adauga zahar. Intr-un castron separat, se bate oul cu o lingura si jumatate de lapte si se adauga la amestecul de faina. Se amesteca cu o furculita pana cand amestecul incepe sa se lipeasca. Daca este un pic uscat, se adauga treptat restul de lapte, pana se formeaza aluatul. Se pune pe o suprafata presarata cu faina si se framanta pentru scurt timp pana la omogenizare.

2. Se ruleaza aluatul pentru a forma un cerc si se transfera intr-o tava captusita cu hartie de copt. Se da la cuptor timp de 15-20 de minute sau pana cand capata o culoare aurie si un bat introdus in centru iese curat. Se raceste, apoi se taie orizontal, folosind un cutit zimtat. Se pastreaza intr-un container etans pana la 2 zile.

3. Pentru a face umplutura, se pun capsunile intr-un castron cu zahar pudra si semintele de vanilie. Se amesteca cu grija, se acopera si se raceste. Intr-un alt vas, se bate smantana cu zaharul pudra pana cand se formeaza varfuri moi.

4. Se pune blatul pe o farfurie. Se imprastie crema si se pun jumatatile de capsuni deasupra. Se acopera cu cel de-al doilea blat si se pudreaza cu zahar.