Prăjiturile cu fructe sunt o alegere delicioasă pentru un desert ușor și la îndemână. Gustul dulce al prăjiturii se potrivește perfect cu fructele ușor acrișoare. Iar dacă avem la îndemână fructe de sezon, ne putem baza pe un desert delicios, pentru orice ocazie.

Astăzi vă propunem un pandișpan simplu, pufos, cu prune. Puteți face și varianta cu cacao, caz în care veți înlocui 2-3 linguri din cantitatea de făină cu cacao. Ambele variante sunt delicioase și merită încercate, cu orice combinație de fructe. 

Pandișpan cu prune
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 200 g făină
  • 150 g zahăr
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 4 ouă
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 400 g prune
  • 1 plic zahăr vanilat
  • zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Separați ouăle și bateți albușurile spumă. Adăugați jumătate din cantitatea de zahăr și zahărul vanilat și mixați până când obțineți o spumă tare.

Amestecați gălbenușurile cu restul de zahăr și uleiul și turnați amestecul peste spuma de albuș. Cerneți făina și turnați-o alternativ, cu laptele. Adăugați și praful de copt și amestecați bine, pentru a nu se forma cocoloașe.

Laptele trebuie să fie rece și trebuie turnat alternativ cu făina, astfel încât compoziția să nu fie nici prea lichidă, nici prea uscată.

Turnați blatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și așezați deasupra prunele spălate, curățate de sâmburi și tăiate în sferturi.

Dați tava în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute sau până când trece testul scobitorii.

Lăsați prăjitura să se răcească, după care decorați cu zahăr pudră.

Poftă bună!