Ouă umplute - cea mai rapidă și gustoasă rețetă

Apare în Aperitive

Ouă umplute - cea mai rapidă și gustoasă rețetă
6 voturi
3 6

Ouăle umplute sunt un preparat clasic din bucătăria românească și aproape că nu lipsesc de pe mesele festive, de sărbători sau la aniversări. Se fac foarte ușor și nu aveți nevoie de prea multă experiență în bucătărie pentru reușită.

E drept, ouăle umplute sunt un preparat destul de caloric și de greoi pentru digestie, dar dacă nu faceți excese și nu le consumați foarte des, vă puteți bucura liniștiți de gustul lor. 

Ingrediente

  • 10 ouă proaspete
  • un pate de porc
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 2 linguri muștar
  • ulei de floarea soarelui
  • 2 castraveți murați
  • mărar proaspăt
  • sare
  • piper
Timp de preparare: 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Fierbeți ouăle la foc potrivit, pentru cel puțin 5 minute. Puneți apă rece peste ele și așteptați să se răcească, după care le curățați.

Tăiați ouăle fierte în jumătăți și scoateți gălbenușul. Faceți o maioneză din 3 gălbenușuri, cu uleiul și zeama de lămâie.

Separat, zdrobiți cu o furculiță restul de gălbenușuri. Adăugați pateul de porc, sare, piper, castraveții tăiați cubulețe mici și omogenizați. Puneți 2-3 linguri de maioneză, sare și piper. La final, adăugați cele 2 linguri de muștar și mai completați cu maioneză, dacă vreți să obțineți o compoziție mai cremoasă.

Puneți compoziția într-un poș și umpleți jumătățile de ouă. La final, decorați cu mărar proaspăt tocat.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Oua Umplute Cu Guacamole

O varianta mai sanatoasa a oualelor umplute.

Vinete Umplute Cu Feta

O reteta usoara si delicioasa, perfecta pentru un pranz usor.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta