Orez în stil asiatic, cu usturoi și ghimbir. Un fel de mâncare sau o garnitură aromată, ușor iute, dar foarte bună.

Orez în stil asiatic cu ghimbir și usturoi

Te-ai săturat orezul alb simplu? Varianta noastră asiatică, plină de aromă este o garnitură delicioasă pentru multe feluri de mâncare.

Orezul cu ghimbir și usturoi este una dintre rețetele preferate de orez jasmine. Se potrivește perfect cu multe feluri de mâncare asiatice și adaugă mult mai multă savoare preparatelor decât orezul alb tradițional.

Ce este orezul jasmine?

Orezul jasmine este un tip de orez alb aromat cu bobul lung, în principal din Thailanda. 

Orezul cu ghimbir și usturoi este o garnitură de orez simplă și ușoară. Cu doar câteva ingrediente în plus, este aproape la fel de ușor de făcut ca orezul simplu, dar este mult mai aromat. Presărați ceapă verde pentru a-l servi ca garnitură sau chiar adăugați câteva legume, cum ar fi morcovi sau mazăre.

Rețeta de orez în stil asiatic cu ghimbir și usturoi

Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 560 ml de apă
  • 200 de grame de orez jasmine
  • 1 lingură de ghimbir, ras
  • 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
  • 1 lingură de unt
  • 1/2 linguriță de sare kosher
  • 1/2 linguriță de piper negru măcinat
  • 2 linguri de ceapă verde

Mod de preparare

Într-o strecurătoare, clătiți bine orezul și scurgeți excesul de apă.

Combinați apa, orezul clătit, ghimbirul proaspăt, usturoiul, untul, sarea kosher și piperul într-o cratiță medie.

Dați în fiert și apoi reduceți focul.

Se acoperă și se lasă să se gătească timp de 20-25 de minute.

Se amestecă cu o furculiță și se servește.

Acoperiți cu ceapă verde sau serviți cu mâncarea preferată. 

Sfaturi utile pentru prepararea celui mai bun orez cu ghimbir și usturoi

  • Clătiți orezul înainte de a-l găti. Acest lucru îndepărtează toate resturile și amidonul de la suprafață și va împiedica orezul să devină prea moale.
  • Înmuiați orezul în apă pentru o gătire uniformă.
  • Amestecați rapid orezul după ce îl adăugați în lichid pentru a împiedica boabele să se lipească între ele, dar nu continuați să amestecați pe tot parcursul procesului de gătire. Prin amestecare se eliberează mai mult amidon și orezul va fi foarte moale.
  • Nu ridicați capacul! Aburii vor ieși și temperatura va scădea, încetinind procesul de gătire.
  • Când verificați orezul la sfârșit, apăsați un bob între două degete. Ar trebui să fie suficient de ferm pentru a-și păstra forma, dar suficient de moale pentru a fi zdrobit cu o ușoară presiune.
  • Întotdeauna amestecați orezul cu o furculiță. Dacă îl amestecați cu o lingură, îl zdrobiți.
  • Lăsați orezul să stea, în afara focului, timp de cel puțin 5 minute după ce este gata.