Nu trebuie sa va rezumati doar la catrofi prajiti, la fel de simplu se poate face si orezul cu legume. Si nu, nu ma refer la cel cumparat de-a gata in comert, care trebuie doar calit si lasat putin la fiert. Poate ca nu va incanta prea mult cand cititi ca e vorba de orez, dar va asigur ca e cat se poate de gustos. Si nu va trebuie nici indeletniciri de bucatar profesionist nici cine stie ce ingrediente, eu am folosit ce aveam prin frigider.

Orez Cu Legume

Ingrediente

- 1 cana de orez cu bobul lung- puteti folosi orice tip de orez doriti - 10-12 ciupercute - 1 ceapa - 2 morcovi potriviti - 1 ardei verde - 1 ardei rosu - 10-12 buchetele de broccoli - 1 cana e mazare - sos de soia - ulei de masline - sare, piper

Mod de preparare

Se taie ardeii, ceapa si morcovul cubulete. Ciupercile e bine sa fie taiate mai mari, deoarece contin 95% apa si am ramane fara mai nimic daca le-am taia cubulete. Eu te-am taiat in 4. Se pune ceapa la calit si cand devine translucida se adauga morcovul si ardeii.

Dupa ce se calesc bine, punem si ciupercile. Cand s-au inmuiat ciupercile, adaugam broccoli si mazarea, le calim putin. Se asezoneaza legumele cu sare si piper. Secretul unui orez delicios este sa il caliti putin cu legumele, pana devine sticlos si apoi sa adaugati supa de pui sau apa calda cat sa cuprinda bine totul.Eu ma ghidez dupa regula la 1 cana de orez se pun 2 cani de apa (sau supa).

Punem capacul deasupra oalei si lasam la fiert pana cand apa/supa a scazut de tot. E important ca primele 5-10 minute sa nu ridicati capacul. Cand apa a scazut, se opreste focul si se lasa la racit. Pentru un plus de savoare turnati 2-3 picaturi de sos de soia. Atentie sa nu puneti prea mult, altfel orezul va fi foarte sarat.

Eu l-am servit cu piept de pui la gratar, dar alegerea va apartine.