Orecchiette Cu Ton, Capere Si Rucolla

Apare în Paste, Paste si pizza

Orecchiette Cu Ton, Capere Si Rucolla
3 voturi
4 3

Un pranz foarte usor de preparat si care iti va surprinde invitatii.

Ingrediente

  • 500g orecchiette
  • 2 linguri ulei de masline
  • 75g capere, scurse
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 185g de ton in ulei de masline
  • 1 lamaie - coaja rasa si sucul
Timp de preparare: 15 minute
Vezi si:

Mod de preparare

1. Se gatesc pastele intr-o oala de apa clocotita cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg, pastrand 125 ml din apa in care au fost fierte.

2. Atunci cand pastele sunt aproape gata, se incalzeste 1 lingura de ulei intr-o cratita, la foc mediu. Se adauga o treime din capere si se prajesc timp de 2-3 minute, pana devin aurii si crocante. Se scot si se scurg pe un prosop de hartie.

3. Se adauga in cratita restul de ulei de masline. Se adauga usturoiul si se gateste, amestecand, timp de 2 minute sau pana se inmoaie. Se adauga tonul.

4. Se adauga sucul de lamaie si caperele ramase. Se asezoneaza cu piper negru. Se adauga pastele, lichide pastrat si rucolla, si se amesteca. Se servesc calde, cu felii de lamaie.
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Prajitura Cu Nuci Si Caramel

O prajitura care iti va aduce aminte de copilarie.

Trifle Cu Ciocolata Alba Si Jeleu De Piersici

Este desertul perfect pentru a fi impartit cu prietenii, familia si cei dragi. Incearca aceasta reteta cu ciocolata alba si piersici proaspete.

Trifle De Mango Si Afine

Acest desert este o combinatie perfecta de fructe de padure proaspete si mango dulce, dar se poate face cu orice fructe de sezon.

Pui Tailandez Cu Sparanghel Si Curry

O reteta aromata pentru un pranz usor.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta