Un pranz foarte usor de preparat si care iti va surprinde invitatii.

Orecchiette Cu Ton, Capere Si Rucolla
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 500g orecchiette
  • 2 linguri ulei de masline
  • 75g capere, scurse
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 185g de ton in ulei de masline
  • 1 lamaie - coaja rasa si sucul

Mod de preparare

1. Se gatesc pastele intr-o oala de apa clocotita cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg, pastrand 125 ml din apa in care au fost fierte.

2. Atunci cand pastele sunt aproape gata, se incalzeste 1 lingura de ulei intr-o cratita, la foc mediu. Se adauga o treime din capere si se prajesc timp de 2-3 minute, pana devin aurii si crocante. Se scot si se scurg pe un prosop de hartie.

3. Se adauga in cratita restul de ulei de masline. Se adauga usturoiul si se gateste, amestecand, timp de 2 minute sau pana se inmoaie. Se adauga tonul.

4. Se adauga sucul de lamaie si caperele ramase. Se asezoneaza cu piper negru. Se adauga pastele, lichide pastrat si rucolla, si se amesteca. Se servesc calde, cu felii de lamaie.