De departe cel mai versatil și mai gustos mod de a găti ouăle îl reprezintă omleta. Fie că o facem simplă sau cu brânzeturi, legume sau verdețuri, românească sau inspirată din bucătăriile internaționale, omleta ține, de cele mai multe ori, loc de mic dejun, dar poate fi savurată la orice masă a zilei. 

Rețeta de omletă pe care v-o propunem astăzi este una simplă, delicioasă, inspirată din bucătăria grecească. Omletă cu brânză feta și mentă, perfectă pentru mic dejun, dar și pentru brunch sau cină rapidă. 

Omletă grecească
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 2 lingurițe de lapte
  • sare
  • piper
  • mentă proaspătă
  • 2 linguri brânză feta
  • 2 lingurițe ulei de măsline

Mod de preparare

Bateți ouăle într-un bol, împreună cu un praf de sare și piper. Adăugați laptele și omogenizați. Adăugați menta și jumătate din brânză și amestecați din nou.

Puneți la încins o tigaie antiaderentă cu puțin ulei de măsline. Când uleiul este încins, turnați omleta și distribuiți-o pe toată suprafața tigăii. Coaceți la foc mic până când omleta începe să se închege la suprafață.

Cu o spatulă de silicon, desprindeți marginile și întoarceți omleta cu grijă, să nu o rupeți. Presărați și restul de brânză feta și mai lăsați un minut pe foc. Împăturiți omleta și serviți-o cu măsline, salată și pâine prăjită.

Poftă bună!