Omletă cu de toate, făcută în pungă

Apare în Oua, Aperitive, Omleta

Omletă cu de toate, făcută în pungă
2 voturi
3 2

Omleta este o alegere delicioasă pentru mic dejun, brunch sau, de ce nu, o cină rapidă. Se face ușor și există atât de multe rețete și ingrediente pe care le puteți adăuga, încât nu aveți cum să vă plictisiți vreodată de ea. 

În ulei sau unt, la tigaie, sau fără niciun pic de grăsime, în pungă. Omleta poate fi dietetică și poate fi pregătită în apă, la fel ca ouăle poșate. Numai că pentru asta ne vom folosi de pungi de tip zip lock, cum sunt cele pentru congelator. Omleta la pungă este foarte simplu de făcut și puteți adăuga în ea orice ingrediente vă plac.

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 50 g șuncă sau bacon
  • 100 g brânză rasă
  • 2 fire ceapă verde
  • 1/2 ardei gras
  • sare
  • piper
  • pungi zip lock
Timp de preparare: 20 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Spargeți ouăle într-un bol încăpător, puneți sare și piper și bateți-le bine, cu ajutorul unei furculițe.

Puneți o oală cu apă la fiert.

Tocați mărunt ceapa verde și ardeiul, tăiați șunca cubulețe și dați pe răzătoare brânza sau cașcavalul. Puneți toate ingredientele peste ouă și amestecați energic, până se omogenizează.

Împărțiți compoziția în 2, 3 sau 4 pungi, în funcție de cât de mare vreți să fie porția de omletă. Închideți punga și, când apa din vas fierbe, puneți pungile în oală. Lăsați să fiarbă 10-15 minute sau până când oul s-a coagulat complet și omleta este fermă.

Serviți omleta caldă, cu pâine prăjită, legume proaspete sau în orice altă combinație vă place.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Salată de omletă cu maioneză

Există o mulțime de feluri de a face omletă și și mai multe idei de a o savura. Fie că alegeți o omletă clasică, sau amestecată cu...

Omletă în stil grecesc

Omleta este o idee delicioasă și sățioasă pentru micul dejun și nu numai. Există o mulțime de rețete de omletă, de la cele mai simple,...

Omletă cu ciuperci și baby spanac

Omleta este o mâncare care se potrivește la orice oră și pentru orice masă, fie că e vorba de mic dejun, brunch, prânz sau o...

Savarină făcută în casă

Savarina este una dintre cele mai iubite și populare prăjituri de cofetărie. Cunoscută și prezentă în cofetării încă de pe...

Omletă în stil nemțesc

Omleta, poate cel mai versatil mod de a găti ouăle, este un mic dejun popular în toate colțurile lumii. Poate și pentru că poți...

Omletă turcească (Menemen)

Câte bucătării internaționale există, la fel de multe rețete de omletă. Chiar dacă unele nu diferă cu mult de la o țară la alta,...

Omletă cu brânză la cuptorul cu microunde

Dacă sunteți genul de persoană care adoră mâncărurile care sunt gata rapid, această rețetă vă va cuceri iremediabil. Este varianta...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta