Un produs de patiserie foarte gustos care merge execelent cu cafeaua de dimineata.

Ochelari Cu Capsuni Si Cocos

Ingrediente

  • 500g faina
  • 75g unt
  • 7g drojdie
  • 50g zahar pudra
  • 100g fulgi de cocos
  • 350ml lapte
  • 100g glazura de zahar
  • 1 lamaie - sucul
  • Pentru umplutura:
  • 50g unt
  • 350g capsuni, taiate foarte fin
  • 3 linguri zahar

Mod de preparare

1. Se pune faina intr-un castron mare, se adauga untul si se freaca cu varful degetelor. Se adauga drojdia, zaharul, nuca de cocos si un varf de cutit de sare, apoi se face o adancitura in centru si se adauga laptele incalzit. Se amesteca pana devine un aluat moale, apoi se framanta bine pe o suprafata presarata cu faina, timp de 5 minute, pana se omogenizeaza. Se pune intr-un vas, se acopera si se lasa deoparte, intr-un loc cald timp de 1 ora, pana cand aluatul isi dubleaza dimensiunea.

2. Se incalzeste cuptorul la 220 grade. Se pune aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se intinde pana se obtine un dreptunghi de 45cm x 25cm. Se unge cu unt topit, apoi se aranjeaza capsunile maruntite pe partea de sus, lasand o distanta de 1cm peste tot in jurul marginilor. Se presara cu zahar, apoi se ruleaza pe lungime pentru a face o forma de carnati.

3. Se taie in felii, apoi se aseaza feliile intr-o tava captusita cu foi de copt si se ung cu lapte. Se lasa sa creasca timp de 15 minute, apoi se coc timp de 20-25 de minute, pana cand devin aurii. Se lasa sa se raceasca. Se amesteca glazura de zahar cu sucul de lamaie si se adauga peste ochelari, apoi se servesc.