Ingredientele simple, la îndemână, pot fi transformate în preparate spectaculoase, cu care să vă impresionați familia și musafirii. De exemplu, acești nuferi de ceapă sunt o gustare crocantă, delicioasă, ieftină și foarte ușor de făcut. Pot fi serviți alături de sosul preferat, ca aperitiv sau în timp ce vedeți un film.

Nuferi de ceapă pane
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 1-2 cepe mari
  • 1 cană făină
  • 2 lingurițe paprika
  • 1/2 linguriță chimion
  • 1/2 linguriță cimbru
  • sare
  • piper
  • 1 cană lapte
  • 2 ouă
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Amestecați ingredientele umede într-un bol și pe cele uscate în altul.

Curățați ceapa, dar lăsați intactă partea cu mustățile. Puneți ceapa pe un tocător și începeți să crestați cu cuțitul, având grijă să nu tăiați până jos. Partea de jos trebuie să rămână intactă, pentru ca ceapa să nu se rupă în timpul prăjirii.

Faceți patru tăieturi perpendiculare, apoi tăiați printre ele, la dimensiunea dorită, în funcție de cât de mare este ceapa și de cât de subțiri sau groase vreți să fie ”petalele”.

Treceți ceapa pe sub un jet de apă rece, pentru ca ingredientele să adere mai bine. Presărați ingredientele uscate peste ceapă, având grijă să pătrundă bine printre toate straturile de ceapă.

Apoi, scufundați ceapa în amestecul de lapte și ouă. Puneți ulei la încins și când este fierbinte, puneți ceapa la prăjit.

Lăsați până când ceapa a căpătat o crustă aurie. Scoateți pe prosoape de hârtie și serviți după ce s-a răcit puțin.

Poftă bună!