Negresă - rețetă simplă

Apare în Prajituri de casa, Prajituri cu ciocolata, Prajituri

Negresă - rețetă simplă
2 voturi
3 2

Prăjiturile cu ciocolată sau pe bază de cacao sunt greu de refuzat, indiferent că vorbim despre o ocazie specială sau nu. Atunci când ai poftă de ceva dulce, o negresă clasică, făcut în casă este întotdeauna o idee excelentă.

Există o mulțime de rețete de negrese, unele cu cacao, altele cu ciocolată. Dintre toate, rețeta la care ne-am oprit pentru astăzi este una dintre cele mai simple. Aveți nevoie de fix cinci ingrediente, pe care le puteți măsura cu o cană. 

Ingrediente

  • 1/2 cană făină
  • 1 cană zahăr pudră
  • 1/2 pachet unt
  • 2 ouă
  • 1/3 cană cacao
Timp de preparare: 1 ora
Vezi si:

Mod de preparare

Pentru ca rețeta să iasă perfect, măsurați toate ingredientele cu aceeași cană. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și ungeți o tavă cu puțin unt.

Amestecați într-un bol toate ingredientele uscate, adică făina, zahărul pudră și cacaoa. Într-un alt vas, bateți cu mixerul ouăle și untul la temperatura camerei.

Încorporați treptat ingredientele uscate, adăugând câte o lingură și amestecând încontinuu. Turnați compoziția în tavă și dați la cuptor pentru 25-35 de minute, în funcție de tipul cuptorului.

Tăiați după ce s-a răcit. Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Budincă de mascarpone simplă și rapidă

Deserturile rapide, ușoare și fără preparare termică sunt ideale atunci când vreți să preparați ceva rapid și delicios sau...

Clătite americane rețetă

Clătitele americane (sau pancakes) sunt un desert delicios, dar pot foarte bine să țină loc de mic dejun. Sunt hrănitoare și gustoase și,...

Tobă de porc - rețetă tradițională

Toba, caltaboșul, lebărul și cârnații sunt printre preparatele tradiționale de Crăciun care nu lipsesc de pe mesele românilor...

Cheesecake rețetă

Cheesecake-ul, acest desert delicios pe bază de cremă de brânză, a devenit popular în toată lumea. Se poate face sub o mulțime de...

Rețetă colivă

Coliva este un preparat românesc, tradițional, care se pregătește, în general, în scop comemorativ, pentru parastase....

Albă ca Zăpada - rețetă

Prăjitura Albă-ca-Zăpada este una dintre cele mai populare și iubite prăjituri din bucătăria românească. Poartă acest nume pentru...

Guacamole - rețetă simplă

Ce poți face atunci când ai 2-3 bucăți de avocado bine coapte? Un delicios sos guacamole, numai bun de servit alături de o porție...

Fasole cu ciolan - rețetă tradițională

Dacă nu mănânci fasole cu ciolan pe 1 Decembrie, nu ești român. Fie că alegi să o prepari acasă sau o mănânci în...

Tochitură de porc simplă și delicioasă

Tochitura de porc este una dintre mâncărurile tradiționale, care nu lipsesc de pe mesele românilor, mai ales iarna. Și asta pentru...

Negresă simplă de post

Deserturile și dulciurile pot fi o adevărată provocare în perioada postului. Cei care țin post nu trebuie să renunțe complet la...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta