Poate pare greu de crezut, dar poți face negresă din doar două ingrediente, fără făină sau unt, iar rezultatul va fi unul delicios!

Negresă din 2 ingrediente, fără făină sau unt

Rețeta este cât se poate de simplă și este gata în doar câteva minute, o variantă perfectă când ești în criză de timp sau când îți lipsesc unele din ingredientele rețetei tradiționale.

În mod normal, este de neconceput să prepari negresă fără să folosești făină și unt. Dacă îți dai seama că nu le ai în casă, nu înseamnă că trebuie să renunți la prăjitura preferată, ci doar să folosești o rețetă specială, un fel de scurtătură, dacă o putem numi așa.

Negresa fără făină nu duce lipsă la capitolul aromă de ciocolată și, în plus, nu conține gluten. Vei obține o compoziție ușor cremoasă, cu o glazură crocantă și lucioasă.

Ingredientele necesare

  1. ouă
  2. fulgi de ciocolată semi-dulce

În primul rând, trebuie precizat că fulgii de ciocolată semi-dulce pot fi înlocuiți fără nicio problemă cu batoane de ciocolată semi-dulce tăiate grosier, cam de dimensiunea fulgilor.

Ouăle sunt cele care vor da structura negresei, ceea ce înseamnă că nu va exista niciun înlocuitor în cazul lor. Un detaliu ce sigur va fi pe placul celor care vor încerca această rețetă este acela că nu este nevoie să separăm albușurile de gălbenușuri în timpul preparării.

Cum se bat ouăle pentru negresă

Pentru această rețetă de negresă, ouăle se bat până se albesc și ajung la o consistență groasă, ca o bezea, iar volumul lor aproape că se triplează față de cel inițial. Poți face asta folosind un mixer cu bol sau unul manual.

Evident, un mixer cu bol va fi mai ușor de folosit pentru că vei putea face alte lucruri în timp ce acesta lucrează pentru tine.

Cum faci negresă din doar 2 ingrediente

Preparare 20 minute
Gătire 30 minute
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 4 ouă mari
  • 280 de grame de fulgi de ciocolată semi-dulce

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade și tapetează o tavă de copt cu hârtie de copt.

Pune cele patru ouă într-un bol suficient de mare. Folosind accesoriul în formă de tel, bate ouăle până devin spumoase. Mărește viteza de amestecare la ce mai mare nivel și continuă să le bați timp de aproximativ opt minute.

Continuă până își schimbă culoarea (vor deveni un galben pal, precum coaja), amestecul de ouă ajunge să își mărească volumul de cel puțin trei ori, iar consistența se îngroașă. Pentru a verifica dacă amestecul este gata, ridică telul și vezi dacă amestecul de ouă se scurge de pe el înapoi în bol. Ar trebui să stea pe suprafața amestecului pentru câteva secunde și să nu se cufunde imediat.

În timp ce ouăle se bat (dacă folosești un mixer manual, acest pas poate fi făcut și după), topește ciocolata. Poți face asta la cuptorul cu microunde sau pe aragaz. Dacă folosești cuptorul cu microunde, pune ciocolata la topit la intervale de câte 30 de secunte (acest proces ar trebui să dureze, în total, două minute), amestecând în ea între ele, până când ciocolata este complet topită și nu are cocoloașe.

Lasă ciocolata să se răcească puțin, astfel încât să nu mai fie prea fierbinte la atingere. Nu vrei ca ciocolata să se răcească complet pentru că atunci nu se va mai topi.

Adaugă o treime din amestecul de ouă și încorporează-l folosind o spatulă până se obține un amestec omogen. Repetă cu încă o treime și apoi cu ultima treime. Spre sfârșit, este posibil să observi cum ciocolata începe să devină puțin rigidă. Este în regulă. Sparge toate cocoloașele ce se forrmează folosind spatula.

Toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt. Coace în jur de 25-30 de minute sau până când o scobitoare introdusă iese curată. Suprafața negresei trebuie să fie, de asemenea, fermă.

Lasă prăjitura să se răcească înainte de a o tăia și servi.

Textura negresei

Această negresă va avea o textură ușor cremoasă. Are un gust bogat de ciocolată, iar glazura strălucitoare va face clar diferența.

Calorii și valori nutriționale

După ce o feliezi ar trebui să-ti iasă cam 16 bucăți de prăjitură. O felie de negresă are 120 calorii.

  • Calorii

    120kcal

  • Proteine

    3g

  • Carbohidrați

    9g

  • Zaharuri

    7g

  • Fibre

    1g

  • Grăsimi

    8g

  • Grăsimi saturate

    4g

  • Sodiu

    20mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.