Negresa Cu Marmelada
Timp total 55 minute

Ingrediente

  • 100g unt
  • 3 oua
  • 150g zahar
  • 150g ciocolata
  • 100g faina
  • 25g nuci, tocate
  • 3 linguri de marmelada
  • 30g ciocolata alba

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt. Cu ajutorul unui mixer, se bat ouale si zaharul bine intr-un bol.

2. Se topesc ciocolata si untul intr-un bol curat in cuptorul cu microunde timp de 2 minute, amestecand jumatate. Se adauga peste amestecul de ou. Se adauga, apoi, faina, nucile si marmelada si se amesteca. Se toarna amestecul in tava, distribuind uniform. Se da la cuptor timp de 30-35 de minute. Se lasa sa se raceasca timp de 10 minute. Se indeparteaza hartia de copt si se taie negresele in 12 patrate.

3. Se topeste ciocolata alba in cuptorul cu microunde timp de 1-2 minute. Se pun intr-o punga mica, gaurita la un colt. Se formeaza flori pe o hartie de copt. Se racesc in frigider, apoi se indeparteaza cu un cutit si se pun deasupra negreselor.