Adaugă rețeta »

Negresă cu glazură de ciocolată

Apare în Prajituri cu ciocolata, Prajituri de casa, Prajituri

Negresă cu glazură de ciocolată
21 voturi
3 21

Nu știm alții cum sunt, dar noi, când ne gândim la o porție de negresă, cu sau fără glazură, ne amintim instant de gustul copilăriei și ni se face poftă de cea mai cunoscută și simplă prăjitură din bucătăria românească.

Negresa este unul dintre acele deserturi pe care mamele sau bunicile noastre le făceau în copilărie și care erau devorate imediat. Rețeta de negresă este una atât de simplă, încât a devenit una dintre prăjiturile pe care și copiii pot învăța să le facă.

Negresa poate fi servită cu sau fără glazură, se prepară repede și este genul acela de desert care nu trebuie neapărat să fie foarte dulce pentru a fi gustos. Vă puteți juca cu rețeta și să puneți alune de pădure în compoziție, de exemplu. 

Ingrediente

  • 125 g unt
  • 250 g zahăr
  • 4 ouă
  • 100 g cacao
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 125 g făină
  • un praf de sare
  • o mână de alune de pădure/ nuci (opțional)
  • Pentru glazură:
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 50 ml smântână lichidă
  • 50 g ciocolată amăruie
Timp de preparare: 50 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.

Amestecați untul la temperatura camerei cu zahărul, până când se omogenizează. Adăugați ouăle și vanilia și continuați să mixați.

Într-un bol separat, amestecați ingredientele uscate: făina, praful de copt, sarea, cacaoa. Puneți-le peste amestecul de oua și unt, amestecând ușor pentru a încorpora totul.

Puneți compoziția într-o tavă de 20 x 20 cm, tapetată cu hârtie de copt, adăugați alunele tăiate în jumătăți și dați la cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute. Când marginile încep să se desprindă de tavă, veți ști că e gata.

Mai departe o puteți servi așa, după ce s-a răcit, sau puteți pune glazură.

Într-un bol pus deasupra unei crațițe cu apă care fierbe (bain-marie), puneți ciocolata și smântâna dulce și lăsați să se topească. Amestecați bine și glazura este gata. O puteți turna peste prăjitură, după ce aceasta s-a răcit puțin.

Lăsați la frigider înainte de a servi negresa.

Poftă bună!
recomandări
Ești pasionat de bucătărie? Ai o rețetă interesantă și vrei să o impărtașești si celorlalți? Adaugă rețeta »
Dacă ți-a plăcut rețeta noastră "Negresă cu glazură de ciocolată" nu uita să-i faci un review.

Comentarii

Trebuie sa vezi si...

Negresă de post cu glazură de cacao

A început Postul Paștelui , cel mai lung și mai greu post din an pentru creștinii ortodocși. Dacă țineți post, înseamnă că...

Tort de biscuiți cu ciocolată și alune (fără coacere)

Dacă aveți poftă de ceva bun și ușor de făcut, acest tort de biscuiți cu ciocolată este ideal. Se face repede, la rece, nu are nevoie de...

Mousse de ciocolată albă cu fructe de pădure

Mousse-ul de ciocolată albă cu fructe de pădure este un desert ideal pentru o cină romantică. Simplu de făcut și foarte apetisant din...

Sufleu de ciocolată - cea mai simplă rețetă

Sufleul de ciocolată este un desert pretențios și delicat, dar extrem de gustos și de efect. Este desertul cu care vă veți cuceri...

Cea mai simplă prăjitură cu ciocolată - din 4 ingrediente

Această rețetă de prăjitură de ciocolată este atât de simplă , încât și un copil o poate face. Aveți nevoie de numai...

Ciocolată de casă - prăjitura care îți amintește de gustul copilăriei

Atunci când vine vorba despre ciocolată , majoritatea dintre noi înghițim în sec și ne fuge imediat gândul la desertul...

Cum să faci cea mai bună ciocolată caldă, cu care să te răsfeți în sezonul rece

Există o mulțime de rețete de ciocolată caldă, dar atenția la ingrediente și la detalii este cea care contează.

7 motive pentru care ar trebui să mănânci ciocolată zilnic

Ciocolata poate fi cel mai mare dușman al siluetei, dar poate fi cel mai bun prieten al sănătății. Depinde ce fel de ciocolată alegi să...

Efectul ciocolatei despre care nu ți-a spus nimeni până acum! Asta e cea mai bună scuză să mănânci mai multă ciocolată!

Esti iubitor de ciocolata? Atunci avem vesti bune pentru tine. Cercetatorii au gasit o legatura intre consumul de ciocolata si reducerea riscului...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta


Hai in comunitatea noastra!