Negresă cu glazură de ciocolată

Apare în Prajituri cu ciocolata, Prajituri de casa, Prajituri

Negresă cu glazură de ciocolată
29 voturi
5 29

Nu știm alții cum sunt, dar noi, când ne gândim la o porție de negresă, cu sau fără glazură, ne amintim instant de gustul copilăriei și ni se face poftă de cea mai cunoscută și simplă prăjitură din bucătăria românească.

Negresa este unul dintre acele deserturi pe care mamele sau bunicile noastre le făceau în copilărie și care erau devorate imediat. Rețeta de negresă este una atât de simplă, încât a devenit una dintre prăjiturile pe care și copiii pot învăța să le facă.

Negresa poate fi servită cu sau fără glazură, se prepară repede și este genul acela de desert care nu trebuie neapărat să fie foarte dulce pentru a fi gustos. Vă puteți juca cu rețeta și să puneți alune de pădure în compoziție, de exemplu. 

Ingrediente

  • 125 g unt
  • 250 g zahăr
  • 4 ouă
  • 100 g cacao
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 125 g făină
  • un praf de sare
  • o mână de alune de pădure/ nuci (opțional)
  • Pentru glazură:
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 50 ml smântână lichidă
  • 50 g ciocolată amăruie
Timp de preparare: 50 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.

Amestecați untul la temperatura camerei cu zahărul, până când se omogenizează. Adăugați ouăle și vanilia și continuați să mixați.

Într-un bol separat, amestecați ingredientele uscate: făina, praful de copt, sarea, cacaoa. Puneți-le peste amestecul de oua și unt, amestecând ușor pentru a încorpora totul.

Puneți compoziția într-o tavă de 20 x 20 cm, tapetată cu hârtie de copt, adăugați alunele tăiate în jumătăți și dați la cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute. Când marginile încep să se desprindă de tavă, veți ști că e gata.

Mai departe o puteți servi așa, după ce s-a răcit, sau puteți pune glazură.

Într-un bol pus deasupra unei crațițe cu apă care fierbe (bain-marie), puneți ciocolata și smântâna dulce și lăsați să se topească. Amestecați bine și glazura este gata. O puteți turna peste prăjitură, după ce aceasta s-a răcit puțin.

Lăsați la frigider înainte de a servi negresa.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Tartă de ciocolată (fără făină)

Deserturile cu ciocolată sunt irezistibile pentru majoritatea dintre noi. Iar dacă se fac repede și ușor, sunt binevenite în orice...

Bomboane de ciocolată și unt de arahide (fără zahăr)

Atunci când ți se face poftă de un desert, dar ești la dietă și nu vrei să te abați, aceste bomboane cu ciocolată și unt de arahide...

Mousse de ciocolată în două culori

Ciocolata rămâne, fără îndoială, cel mai iubit și sofisticat desert. Vă puteți bucura de aroma și cremozitatea ei într-o...

Gogoși cu ciocolată la microunde

Cuptorul cu microunde ne scoate din încurcătură de fiecare dată când avem nevoie să încălzim rapid ceva. Dar el poate fi...

Negresă cu ciocolată și vișine

Piețele sunt pline de fructe proaspete, așa că o rețetă de prăjitură cu fructe este mai binevenită ca oricând. Dintre toate aceste...

Prăjitură de ciocolată cu făină de migdale

Atunci când vrei să gătești fără făină, deserturile sunt o adevărată provocare. Fie că vreți să evitați făina din motive ce...

Tort ”zebră” cu glazură de ciocolată și cocos

Deserturile în mai multe culori sunt printre cele mai spectaculoase. Nimic nu se compară cu aspectul de la interior, atunci când tai...

Mud cake - cel mai bun tort de ciocolată

Nimic nu se compară cu un tort de ciocolată, delicios și cremos, indiferent de ocazie. Și asta pentru că nimeni nu poate rezista în...

Cheesecake de ciocolată

Cheesecake-ul este desertul preferat al celor care iubesc dulciurile fără coacere. Mai ales în sezonul cald, poate fi o adevărată...

Înghețată cu ciocolată și banane

Nimic nu ne răcorește mai bine, vara, în materie de desert, decât o porție de înghețată delicioasă. Iar dacă vorbim de o...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta