Negresă cu glazură de ciocolată

Apare în Prajituri cu ciocolata, Prajituri de casa, Prajituri

Negresă cu glazură de ciocolată
30 voturi
3 30

Nu știm alții cum sunt, dar noi, când ne gândim la o porție de negresă, cu sau fără glazură, ne amintim instant de gustul copilăriei și ni se face poftă de cea mai cunoscută și simplă prăjitură din bucătăria românească.

Negresa este unul dintre acele deserturi pe care mamele sau bunicile noastre le făceau în copilărie și care erau devorate imediat. Rețeta de negresă este una atât de simplă, încât a devenit una dintre prăjiturile pe care și copiii pot învăța să le facă.

Negresa poate fi servită cu sau fără glazură, se prepară repede și este genul acela de desert care nu trebuie neapărat să fie foarte dulce pentru a fi gustos. Vă puteți juca cu rețeta și să puneți alune de pădure în compoziție, de exemplu. 

Ingrediente

  • 125 g unt
  • 250 g zahăr
  • 4 ouă
  • 100 g cacao
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 125 g făină
  • un praf de sare
  • o mână de alune de pădure/ nuci (opțional)
  • Pentru glazură:
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 50 ml smântână lichidă
  • 50 g ciocolată amăruie
Timp de preparare: 50 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.

Amestecați untul la temperatura camerei cu zahărul, până când se omogenizează. Adăugați ouăle și vanilia și continuați să mixați.

Într-un bol separat, amestecați ingredientele uscate: făina, praful de copt, sarea, cacaoa. Puneți-le peste amestecul de oua și unt, amestecând ușor pentru a încorpora totul.

Puneți compoziția într-o tavă de 20 x 20 cm, tapetată cu hârtie de copt, adăugați alunele tăiate în jumătăți și dați la cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute. Când marginile încep să se desprindă de tavă, veți ști că e gata.

Mai departe o puteți servi așa, după ce s-a răcit, sau puteți pune glazură.

Într-un bol pus deasupra unei crațițe cu apă care fierbe (bain-marie), puneți ciocolata și smântâna dulce și lăsați să se topească. Amestecați bine și glazura este gata. O puteți turna peste prăjitură, după ce aceasta s-a răcit puțin.

Lăsați la frigider înainte de a servi negresa.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Cremă de ciocolată cu alune (Nutella de casă)

Nutella este genul de dulce care se potrivește în orice combinație și pe care cu greu poți să îl refuzi. Dar ce ai zice dacă...

Trufe de ciocolată neagră cu avocado

Atunci când aveți poftă de ceva dulce și rapid, puteți prepara oricând acasă un desert pe bază de ciocolată. Trufe de...

Bombe de ciocolată cu vișine

Astăzi vă propunem o rețetă de desert ușor, delicios și pe placul tuturor. O alternativă la salamul de biscuiți, care se face din...

Fudge de ciocolată albă

Deserturile pe bază de ciocolată, fie că este albă, neagră, sau amăruie, sunt deosebite și irezistibile. Iar dacă se fac ușor și rapid,...

Parfait de ciocolată albă și vanilie

Deserturile pe bază de cremă și fructe sunt simple și fresh, potrivite pentru orice ocazie. Nu necesită coacere, se pot face într-o...

Glazură de ciocolată pentru tort

Atunci când vine vorba despre deserturi, aspectul contează enorm și este primul care face o impresie. Cumperi o prăjitură sau un tort...

Tartă de ciocolată (fără făină)

Deserturile cu ciocolată sunt irezistibile pentru majoritatea dintre noi. Iar dacă se fac repede și ușor, sunt binevenite în orice...

Bomboane de ciocolată și unt de arahide (fără zahăr)

Atunci când ți se face poftă de un desert, dar ești la dietă și nu vrei să te abați, aceste bomboane cu ciocolată și unt de arahide...

Mousse de ciocolată în două culori

Ciocolata rămâne, fără îndoială, cel mai iubit și sofisticat desert. Vă puteți bucura de aroma și cremozitatea ei într-o...

Gogoși cu ciocolată la microunde

Cuptorul cu microunde ne scoate din încurcătură de fiecare dată când avem nevoie să încălzim rapid ceva. Dar el poate fi...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta