Negresă cu glazură de ciocolată

Apare în Prajituri cu ciocolata, Prajituri de casa, Prajituri

Negresă cu glazură de ciocolată
36 voturi
5 36

Nu știm alții cum sunt, dar noi, când ne gândim la o porție de negresă, cu sau fără glazură, ne amintim instant de gustul copilăriei și ni se face poftă de cea mai cunoscută și simplă prăjitură din bucătăria românească.

Negresa este unul dintre acele deserturi pe care mamele sau bunicile noastre le făceau în copilărie și care erau devorate imediat. Rețeta de negresă este una atât de simplă, încât a devenit una dintre prăjiturile pe care și copiii pot învăța să le facă.

Negresa poate fi servită cu sau fără glazură, se prepară repede și este genul acela de desert care nu trebuie neapărat să fie foarte dulce pentru a fi gustos. Vă puteți juca cu rețeta și să puneți alune de pădure în compoziție, de exemplu. 

Ingrediente

  • 125 g unt
  • 250 g zahăr
  • 4 ouă
  • 100 g cacao
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 125 g făină
  • un praf de sare
  • o mână de alune de pădure/ nuci (opțional)
  • Pentru glazură:
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 50 ml smântână lichidă
  • 50 g ciocolată amăruie
Timp de preparare: 50 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.

Amestecați untul la temperatura camerei cu zahărul, până când se omogenizează. Adăugați ouăle și vanilia și continuați să mixați.

Într-un bol separat, amestecați ingredientele uscate: făina, praful de copt, sarea, cacaoa. Puneți-le peste amestecul de oua și unt, amestecând ușor pentru a încorpora totul.

Puneți compoziția într-o tavă de 20 x 20 cm, tapetată cu hârtie de copt, adăugați alunele tăiate în jumătăți și dați la cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute. Când marginile încep să se desprindă de tavă, veți ști că e gata.

Mai departe o puteți servi așa, după ce s-a răcit, sau puteți pune glazură.

Într-un bol pus deasupra unei crațițe cu apă care fierbe (bain-marie), puneți ciocolata și smântâna dulce și lăsați să se topească. Amestecați bine și glazura este gata. O puteți turna peste prăjitură, după ce aceasta s-a răcit puțin.

Lăsați la frigider înainte de a servi negresa.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Negresă - rețetă simplă

Prăjiturile cu ciocolată sau pe bază de cacao sunt greu de refuzat, indiferent că vorbim despre o ocazie specială sau nu. Atunci când...

Tort de ciocolată cu cremă de mascarpone

Tortul de ciocolată este un desert irezistibil pentru orice ocazie, fie că vorbim despre o aniversare, atunci când aveți musafiri sau...

Mousse de ciocolată neagră cu afine și alune

Nimeni nu poate rezista în fața unui desert cu ciocolată, cremos, delicios și parfumat. Iar dacă se face ușor și nu vă dă prea...

Negresă simplă de post

Deserturile și dulciurile pot fi o adevărată provocare în perioada postului. Cei care țin post nu trebuie să renunțe complet la...

Ciocolată caldă cu condimente

Ciocolata caldă este una dintre cele mai bune băuturi în sezonul rece. Dulce și catifelată, ciocolata caldă se poate obține acasă, la...

Prăjitură cu ciocolată și nuci, fără coacere

Deserturile ușoare și rapide, fără coacere, sunt o idee bună pentru orice ocazie. Se fac repede, nu necesită mult timp și multă răbdare...

Prăjitură simplă cu ciocolată și alune

Prăjiturile cu ciocolată sunt întotdeauna irezistibile și, uneori, foarte ușor de făcut. Este și cazul desertului pe care vi-l...

Negresă cu fructe de pădure

Fructele de pădure sunt o sursă excelentă de vitamine și antioxidanți și pot fi incluse într-o mulțime de deserturi, de la o simplă...

Tort de ciocolată - cea mai simplă rețetă

Nimeni nu poate rezista în fața unui tort de ciocolată apetisant și cremos. Și nu vorbim numai de torturile de ciocolată din...

Ciocolată de casă cu alune de pădure

Nimic nu se compară cu un baton de ciocolată de casă, fin și cremos, cu alune crocante în interior. Unul dintre deserturile care ne aduc...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta