Negresa este o prăjitură foarte populară în bucătăriile internaționale și nu numai. Există o mulțime de variante de a o prepara: simplă, cu nuci, alune, dulceață sau cremă. Astăzi vă propunem o variantă de negresă mai altfel, cu gem și bezea, delicioasă, ușor de făcut și foarte apetisantă. Contrastul dintre blatul negru si bezeaua albă o face să arate foarte bine și să fie potrivită pentru aproape orice ocazie. 

Negresă cu gem și bezea
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 5 ouă
  • 370 g zahăr
  • 250 ml lapte
  • 300 g făină
  • 70 g cacao
  • un plic praf de copt
  • 200 g gem de prune sau orice alt gem
  • un praf de sare

Mod de preparare

Pentru început, ne vom ocupa de negresă. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și separați ouăle în două boluri.

Mixați untul la temperatura camerei cu 200 g de zahăr. Când obțineți o cremă pufoasă, începeți să adăugați câte un gălbenuș pe rând. Încorporați treptat și laptele, alternând cu făina amestecată cu un praf de sare și cu praful de copt.

La final, adăugați cacaoa și omogenizați bine. Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptor pentru 20-25 de minute.

Între timp, pregătiți bezeaua. Bateți spumă albușurile cu un praf de sare și cu restul de zahăr, până când obțineți o bezea.

Când prăjitura este gata, o scoateți din cuptor și întindeți un strat subțire de gem deasupra, apoi bezeaua. Mai dați la cuptor pentru câteva minute, cu flacără de sus, pentru a obține acea crustă crocantă la bezea.

Lăsați prăjitura să se răcească, după care o puteți tăia. Poftă bună!