Negresă cu cireșe - simplă și delicioasă

Apare în Prajituri cu fructe, Prajituri de casa, Prajituri cu ciocolata

Negresă cu cireșe - simplă și delicioasă
20 voturi
3 20

Combinația de prăjitură cu ciocolată și fructe este una irezistibilă pentru mulți dintre noi. Mai ales dacă folosim fructe ușor acrișoare, al căror gust se complimentează perfect cu dulceața și cremozitatea prăjiturii. V-am făcut poftă, nu-i așa?

Astăzi vă propunem o rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și fină. O negresă (brownie) cu cireșe, delicioasă, fină, pufoasă și foarte aspectoasă. O puteți face cu cireșe proaspete sau vișine. Sau puteți folosi cireșe/ vișine din compot, din dulceață și chiar din vișinată, în perioada anului în care nu găsiți fructe proaspete. 

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 80 g ciocolată amăruie
  • 150 g zahăr
  • 4 ouă
  • 50 g cacao
  • 150 g făină
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 250 g cireșe
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • zahăr pudră pentru decor
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Rupeți ciocolata în bucăți și puneți-o să se topească la bain marie sau la microunde. Când s-a topit, turnați-o peste untul la temperatura camerei și amestecați bine cu mixerul, până când se omogenizează și are un aspect cremos.

Separat, bateți albușurile cu un praf de sare până când formează o spumă, dar nu foarte tare. Gălbenușurile le veți bate cu zahărul și esența de vanilie, tot cu mixerul, până când se deschid puțin la culoare.

Turnați crema de gălbenuș peste albușuri și încorporați cu o spatulă. Turnați și ciocolata amestecată cu untul și amestecați bine.

Amestecați făina cu cacaoa și praful de copt și începeți să puneți câte o lingură peste amestecul făcut anterior. Încorporați amestecând de jos în sus, cu o spatulă sau un tel. Când ați terminat de încorporat și ingredientele uscate, turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Dați la cuptor pentru 10 minute, după care o scoateți și adăugați cireșele curățate de sâmburi deasupra. Prăjitura a format deja o crustă și cireșele vor rămâne la suprafață.

Mai dați la cuptor pentru 15-20 de minute.

Lăsați prăjitura să se răcească complet, după care o puteți servi ca atare sau cu zahăr pudră deasupra.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Tochitură de porc simplă și delicioasă

Tochitura de porc este una dintre mâncărurile tradiționale, care nu lipsesc de pe mesele românilor, mai ales iarna. Și asta pentru...

Negresă simplă de post

Deserturile și dulciurile pot fi o adevărată provocare în perioada postului. Cei care țin post nu trebuie să renunțe complet la...

Creme brulee - cea mai simplă rețetă

Un desert cremos și delicios este întotdeauna bine-venit, fie că vorbim despre o după-amiază în familie, o zi de naștere, sau...

Crumble cu mere - cea mai simplă rețetă

Unul dintre cele mai simple deserturi cu mere pe care le puteți face în perioada aceasta este crumble. O prăjitură de inspirație...

Sos de roșii pentru paste - cea mai simplă rețetă

Sosul de roșii este baza pentru cea mai simplă rețetă de paste. O porție de paste cu un sos de roșii bine făcut și cu puțin parmezan ras...

Prăjitură simplă cu ciocolată și alune

Prăjiturile cu ciocolată sunt întotdeauna irezistibile și, uneori, foarte ușor de făcut. Este și cazul desertului pe care vi-l...

Morcovi caramelizați - o garnitură delicioasă

Morcovii sunt o sursă excelentă de vitamine și nu trebuie să lipsească dintr-o alimentație echilibrată. Fie că alegeți să îi...

Cea mai simplă rețetă de papanași

Deserturile tradiționale ocupă un loc aparte în bucătăria românească. Indiferent cât de multe rețete de dulciuri...

Negresă cu fructe de pădure

Fructele de pădure sunt o sursă excelentă de vitamine și antioxidanți și pot fi incluse într-o mulțime de deserturi, de la o simplă...

Tort de ciocolată - cea mai simplă rețetă

Nimeni nu poate rezista în fața unui tort de ciocolată apetisant și cremos. Și nu vorbim numai de torturile de ciocolată din...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta