Combinația de prăjitură cu ciocolată și fructe este una irezistibilă pentru mulți dintre noi. Mai ales dacă folosim fructe ușor acrișoare, al căror gust se complimentează perfect cu dulceața și cremozitatea prăjiturii. V-am făcut poftă, nu-i așa?

Astăzi vă propunem o rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și fină. O negresă (brownie) cu cireșe, delicioasă, fină, pufoasă și foarte aspectoasă. O puteți face cu cireșe proaspete sau vișine. Sau puteți folosi cireșe/ vișine din compot, din dulceață și chiar din vișinată, în perioada anului în care nu găsiți fructe proaspete. 

Negresă cu cireșe - simplă și delicioasă
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 80 g ciocolată amăruie
  • 150 g zahăr
  • 4 ouă
  • 50 g cacao
  • 150 g făină
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 250 g cireșe
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Rupeți ciocolata în bucăți și puneți-o să se topească la bain marie sau la microunde. Când s-a topit, turnați-o peste untul la temperatura camerei și amestecați bine cu mixerul, până când se omogenizează și are un aspect cremos.

Separat, bateți albușurile cu un praf de sare până când formează o spumă, dar nu foarte tare. Gălbenușurile le veți bate cu zahărul și esența de vanilie, tot cu mixerul, până când se deschid puțin la culoare.

Turnați crema de gălbenuș peste albușuri și încorporați cu o spatulă. Turnați și ciocolata amestecată cu untul și amestecați bine.

Amestecați făina cu cacaoa și praful de copt și începeți să puneți câte o lingură peste amestecul făcut anterior. Încorporați amestecând de jos în sus, cu o spatulă sau un tel. Când ați terminat de încorporat și ingredientele uscate, turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Dați la cuptor pentru 10 minute, după care o scoateți și adăugați cireșele curățate de sâmburi deasupra. Prăjitura a format deja o crustă și cireșele vor rămâne la suprafață.

Mai dați la cuptor pentru 15-20 de minute.

Lăsați prăjitura să se răcească complet, după care o puteți servi ca atare sau cu zahăr pudră deasupra.

Poftă bună!