Negresă cu cireșe - simplă și delicioasă

Apare în Prajituri cu fructe, Prajituri de casa, Prajituri cu ciocolata

Negresă cu cireșe - simplă și delicioasă
20 voturi
4 20

Combinația de prăjitură cu ciocolată și fructe este una irezistibilă pentru mulți dintre noi. Mai ales dacă folosim fructe ușor acrișoare, al căror gust se complimentează perfect cu dulceața și cremozitatea prăjiturii. V-am făcut poftă, nu-i așa?

Astăzi vă propunem o rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și fină. O negresă (brownie) cu cireșe, delicioasă, fină, pufoasă și foarte aspectoasă. O puteți face cu cireșe proaspete sau vișine. Sau puteți folosi cireșe/ vișine din compot, din dulceață și chiar din vișinată, în perioada anului în care nu găsiți fructe proaspete. 

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 80 g ciocolată amăruie
  • 150 g zahăr
  • 4 ouă
  • 50 g cacao
  • 150 g făină
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 250 g cireșe
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • zahăr pudră pentru decor
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Rupeți ciocolata în bucăți și puneți-o să se topească la bain marie sau la microunde. Când s-a topit, turnați-o peste untul la temperatura camerei și amestecați bine cu mixerul, până când se omogenizează și are un aspect cremos.

Separat, bateți albușurile cu un praf de sare până când formează o spumă, dar nu foarte tare. Gălbenușurile le veți bate cu zahărul și esența de vanilie, tot cu mixerul, până când se deschid puțin la culoare.

Turnați crema de gălbenuș peste albușuri și încorporați cu o spatulă. Turnați și ciocolata amestecată cu untul și amestecați bine.

Amestecați făina cu cacaoa și praful de copt și începeți să puneți câte o lingură peste amestecul făcut anterior. Încorporați amestecând de jos în sus, cu o spatulă sau un tel. Când ați terminat de încorporat și ingredientele uscate, turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Dați la cuptor pentru 10 minute, după care o scoateți și adăugați cireșele curățate de sâmburi deasupra. Prăjitura a format deja o crustă și cireșele vor rămâne la suprafață.

Mai dați la cuptor pentru 15-20 de minute.

Lăsați prăjitura să se răcească complet, după care o puteți servi ca atare sau cu zahăr pudră deasupra.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Negresă cu ciocolată și vișine

Piețele sunt pline de fructe proaspete, așa că o rețetă de prăjitură cu fructe este mai binevenită ca oricând. Dintre toate aceste...

Chifteluțe pufoase - cea mai simplă rețetă

Atunci când vine vorba despre mâncăruri tradiționale românești, chiftelele sunt una dintre vedetele din bucătărie. Se fac...

Înghețată cheesecake cu cireșe

Nu știm alții cum sunt, dar deviza noastră, vara, este: nicio zi fără înghețată . Dacă dai o căutare, vei găsi o mulțime de...

Langoși ungurești - cea mai simplă rețetă

Langoșii sau plăcintele prăjite (sau scovergi, așa cum mai sunt numiți) reprezintă un preparat clasic din bucătăria ungurească. Se fac...

Cea mai simplă rețetă de brownies

Prăjiturile cu ciocolată sau pe bază de cacao sunt greu de refuzat, indiferent că vorbim despre o ocazie specială sau nu. Atunci când...

Cum să faci cireșe confiate

În afară de compotul și dulceața de cireșe , o altă modalitate de a vă bucura de aroma acestor fructe pe tot parcursul anului...

Quiche lorraine - cea mai simplă rețetă

Atunci când auzi de un preparat inspirat din bucătăria franceză, te gândești la ceva foarte complex, nu-i așa? Ei bine, nu este...

Dieta cu cireșe - slăbești 3 kilograme în 3 zile

Dieta cu cireșe vă ajută să pierdeți câteva kilograme rapid și să vă detoxifiați organismul.

Dieta cu cireșe - slăbești 3 kilograme în 3 zile

Dieta cu cireșe vă ajută să pierdeți câteva kilograme rapid și să vă detoxifiați organismul.

Bouyourdi - cea mai simplă mâncare grecească

În sezonul cald, ultimul lucru pe care ni-l dorim este să petrecem mult timp în bucătărie, în fața aragazului sau a...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta