Negresa Cu Ciocolata
Timp total 45 minute

Ingrediente

200g de ciocolata (70% cacao) 125g unt 275g zahar 1 lingurita extract de vanilie 2 oua, batute 100g faina 2 linguri cacao

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt. Se pune jumatate din cantitatea de ciocolata intr-un castron termorezistent, pus peste o cratita de apa ce fierbe usor si se lasa sa se topeasca incet. Se scoate bolul de pe foc si se lasa sa se raceasca.

2. Se pune untul intr-un bol mare si, folosind o lingura de lemn sau mixer electric, se bate pana se inmoaie si devine cremos. Se adauga zahar si esenta de vanilie, si se bate amestecul pana cand este moale si pufos.

3. Se adauga ouale, pe rand, apoi se cerne faina si cacao. Se adauga ciocolata topita si se amesteca bine. Se adauga restul de bucati de ciocolata tocate si apoi se pune amestecul in tava.

4. Se coace in cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute pana este ferm la atingere, dar inca moale in interior. Se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din tava si se taie in 16 patrate. Se servesc calde sau la temperatura camerei.