În perioada postului, pofta de dulce ne poate supune la încercări grele. Vestea bună este că vă puteți bucura în continuare de dulciuri și prăjituri, în varianta de post. Napolitana cu cremă de caramel și nucă este o idee foarte la îndemână și, pe cât de ușor de făcut, pe atât de gustoasă.

Napolitana cu caramel și nucă se face din câteva ingrediente, foarte simplu, nu necesită coacere și este ideală în post. Dacă sunteți la dietă, ar trebui să știți că trebuie să vă bucurați cu moderație de această prăjitură. Combinația de foaie de napolitană cu caramel și nucă este una destul de calorică, deloc prietenă cu silueta. 

Napolitană cu cremă de caramel și nuci - de post
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • un pachet de foi de napolitană
  • 350 g margarină
  • 300 g zahăr
  • 100 ml apă
  • 300 g miez de nucă

Mod de preparare

Puneți zahărul într-o cratiță pe foc. Când începe să se topească, adăugați apa și amestecați până când capătă o culoare și consistență de caramel.

Luați de pe foc, puneți margarina și nuca măcinată și amestecați bine. Puneți o foaie de napolitană și întindeți crema de caramel și nucă deasupra. Puneți a doua foaie și procedați la fel, până când terminați foile sau în funcție de cât de înaltă vreți să iasă prăjitura.

Stratul de cremă dintre foi nu trebuie să fie foarte gros. La final, puneți un tocător de lemn deasupra, pentru a presa prăjitura. Lăsați la rece câteva ore, după care napolitana poate fi servită. Tăiați cu un cuțit cu lama încinsă.

Poftă bună!