Muschi de porc, servit cu sos Marsala si mustar, pentru ca masa de Craciun sa fie plina de arome.

Muschi de porc cu sos marsala
Timp total 55 minute

Ingrediente

  • 2 buc muschi de porc
  • 4 linguri mustar Dijon
  • 1 lingura de ulei
  • 2 linguri unt
  • 2 cepe verzi, tocate
  • 1 cana vin Marsala
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 1 ceasca smantana

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se inveleste musciul de porc in mustar. Se unge un vas termorezistent cu puin unt.

2. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, la foc mediu. Se pun bucatile de muschi in tigaie si se rumeneste carnea pe toate partile. Se pun bucatile in vasul pregatit.

3. Se lasa carnea in cuptorul preincalzit timp de 20 de minute. Se intoarce si se mai gateste 20 de minute.

4. Intre timp, se topeste untul la foc mediu in aceeasi tigaie folosita pentru a gati carnea de porc. Se caleste ceapa verde in unt pana cand se inmoaie. Se adauga Marsala, mustar si smantana si se fierbe pana cand lichidul se reduce la jumatate.
Se taie carnea de porc in felii si se pune pe un platou. Se adauga sosul peste carne si se serveste.