Brioșele sărate sunt o idee excelentă dacă vreți să pregătiți o gustare caldă, un mic dejun, niște aperitive sau un brunch. Și pentru că tot este sezonul dovleacului, astăzi vă propunem o rețetă de brioșe pufoase, cu dovleac și cheddar.

Se fac ușor, sunt gata într-o jumătate de oră și răspândesc o aromă irezistibilă în bucătărie. Dacă nu aveți piure de dovleac, îl puteți obține prin coacerea unui dovleac plăcintar și apoi pasarea miezului. 

Muffins cu dovleac și cheddar
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 500 g piure de dovleac
  • 80 g cheddar
  • 2 ouă
  • 150 g făină
  • sare
  • piper
  • chives sau orice verdeață vă place

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o formă pentru muffins pe care o ungeți cu puțin ulei sau unt.

Pasați piureul de dovleac cu ajutorul unei ustensile speciale pentru piure. Puneți peste el cheddar-ul dat pe răzătoare, ouăle bătute, sare, piper și făina adăugați-o treptat.

Amestecați bine, iar la final adăugați verdeața. Puneți amestecul în formele pentru brioșe, având grijă să îl distribuiți în mod egal. Dați la cuptor pentru 20-25 de minute.

Serviți brioșele după ce s-au răcit puțin. Poftă bună!