Brioșele sau muffins sunt un desert pe cât de simplu și pufos, pe atât de gustos și arătos. Acele prăjiturele crescute și apetisante arată bine pe orice platou cu dulciuri și sunt delicioase pentru orice ocazie, de la o petrecere până la o banală zi de weekend în care pur și simplu aveți poftă de ceva dulce cu care să vă răsfățați. 

Muffins cu cafea
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 250 g făină
  • 75 g zahăr
  • 75 g zahăr brun
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 2 lingurițe cafea instant
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 225 ml lapte
  • 110 ml ulei sau unt
  • 1 linguriță esență de vanilie

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o formă pentru brioșe, pe care o ungeți cu puțin unt sau ulei. Din cantitățile de mai sus vor ieși aproximativ 15 muffins, în funcție de dimensiunea formelor. Puteți folosi și forme individuale.

Amestecați într-un bol: făina, cele două tipuri de zahăr, praful de copt, scorțișoara și un praf de sare. Dizolvați cafeaua instant în două linguri de apă fierbinte.

Într-un bol separat, amestecați oul, laptele, uleiul sau untul topit, cafeaua dizolvată și vanilia. Turnați ingredientele lichide peste cele uscate și amestecați cu ajutorul unui tel.

Turnați compoziția în forme, dar aveți grijă să nu le umpleți până sus, ci 3/4 pentru că oricum se vor mai umfla în timpul coacerii.

Dați la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când brioșele au crescut și s-au rumenit. Serviți după ce s-au răcit puțin.