Mousse-urile sau spumele sunt deserturi extrem de fine și de ușor de făcut. Sunt genul acela de dulce care pare sofisticat și cu care puteți impresiona pe oricine, dar în realitate se prepară foarte repede și simplu.

Astăzi vă propunem o rețetă de mousse în două culori, cu ciocolată și zmeură, care arată spectaculos, mai ales dacă alegeți să îl serviți în cupe sau recipiente transparente. 

Mousse în două culori, cu zmeură și ciocolată
Timp total 45 minute

Ingrediente

Pentru mousse-ul de zmeură:

  • 100 g zmeură proaspătă
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 2 linguri zahăr

Pentru mousse-ul de ciocolată:

  • 200 g ciocolată neagră
  • 3 ouă
  • 50 g zahăr

Mod de preparare

Pentru mousse-ul de zmeură, bateți frișca lichidă rece, de la frigider, cu mixerul, împreună cu zahărul până când capătă volum.

Separat, pasați zmeura cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie până când obțineți o pastă fină. Încorporați zmeura peste frișcă, mixând la viteză mică. Pregătiți pahare sau cupe în care veți pune desertul. Le puteți pune înclinate, pentru un efect mai deosebit, sau drepte. Turnați mousse de zmeură în ele și dați-le la frigider pentru cel puțin două ore.

Între timp, puteți prepara și spuma de ciocolată. Puneți ciocolata ruptă bucăți într-un vas și topiți la bain marie sau la microunde. După ce s-a răcit puțin, încorporați gălbenușurile, cu ajutorul unui mixer.

Separat, bateți albușurile spumă împreună cu zahărul. Când bezeaua a căpătat volum, puneți-o peste crema de ciocolată, amestecând cu grijă, cu un tel sau cu o spatulă, pentru a păstra textura aerată.

Puneți spuma de ciocolată peste cea de zmeură, care între timp s-a răcit. Decorați cu mentă sau zmeură proaspătă și dați din nou la frigider pentru încă două ore.

Poftă bună!