Deserturile simple și rapide, eventual fără coacere, sunt ideale atunci când aveți poftă de ceva dulce sau vreți să pregătiți ceva dulce rapid pentru musafiri. Și, cu cât sunt mai răcoritoare și se fac din ingrediente mai puține, cu atât sunt mai potrivite pentru orice ocazie.

Astăzi vă propunem o cremă super simplă, din mascarpone, ricotta și frișcă, o spumă pe bază de brânzeturi, așadar. Decorată cu nuci caramelizate, crocante și aromate. Puteți înlocui siropul de arțar cu zahăr, pe care să îl caramelizați ușor. 

Mousse de ricotta cu mascarpone și frișcă
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 100 ml sirop de arțar
  • 40 g nuci pecan
  • 120 g frișcă
  • 150 g ricotta
  • 60 g mascarpone

Mod de preparare

Puneți siropul de arțar într-un vas pe foc și lăsați până începe să fiarbă, apoi opriți focul și lăsați-l să se răcească complet.

Trageți la tigaie nucile pecan și, când încep să se rumenească, turnați 2 lingurițe din sirop, pentru a le carameliza puțin, după care dați-le la o parte și pe ele.

Bateți cu mixerul frișca lichidă, până când capătă volum și consistență. Încorporați în ea siropul de arțar, care s-a răcit complet.

Separat, amestecați cu mixerul ricotta și brânza mascarpone, fără să mixați prea mult. Adăugați amestecul de frișcă și sirop de arțar peste și mai mixați un minut, cât să se încorporeze totul.

Puneți crema în pahare sau cupe și dați la frigider pentru cel puțin o oră. Decorați cu nucile pecan caramelizate.

Poftă bună!