Nu trebuie să fii expert în deserturi sau as în bucătărie, ca să-ți dai pe spate musafirii cu un desert delicios. Cele mai bune deserturi se fac rapid, ușor, nu necesită coacere și șansele de reușită sunt maxime, chiar dacă nu aveți prea multă experiență la gătit. 

Mousse-ul pe care vi-l propunem astăzi se face foarte ușor, din câteva ingrediente, și îl puteți pregăti pentru orice ocazie. Este gata în 10 minute, așa că dacă aveți niște musafiri care s-au anunțat pe ultima sută de metri sau nu v-a ieșit cum trebuie desertul pe care l-ați plănuit, crema aceasta salvează situația. 

Mousse de Nutella - simplu și rapid
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 100 g ciocolată amăruie
  • 300 ml frișcă lichidă
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 165 g Nutella

Mod de preparare

Topiți ciocolata neagră la bain marie sau la microunde. Puneți ciocolata ruptă într-un bol, deasupra unui vas cu apă care fierbe. Fundul bolului nu trebuie să atingă apa.

Lăsați până când ciocolata s-a topit, amestecând din când în când. Lăsați 5 minute să se răcească.

Bateți frișca lichidă cu mixerul, împreună cu zahărul pudră. Când a căpătat volum și este pufoasă, adăugați Nutella și continuați să mixați la viteză mică. Turnați și ciocolata topită, care între timp s-a răcit.

Puneți crema de ciocolată în cupe sau boluri și ornați cu fructe proaspete, cu fulgi de migdale, de cocos sau cu ciocolată răziută. Serviți după ce a stat la rece cel puțin două ore.

Poftă bună!