Cum se numește un desert cu ciocolată și care nu îngrașă? Un desert ideal! Iar acest mousse de ciocolată îndeplinește exact aceste calități, pentru că nu conține nici zahăr, nici făină. Este ideal ca răsfăț în curele de slăbire sau dacă urmați un regim alimentar fără zahăr. Se poate servi cu fructe proaspete, cu fulgi de cocos sau de migdale. 

Mousse de ciocolată fără zahăr
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 320 ml lapte de cocos
  • 150 g ciocolată amăruie sau ciocolata neîndulcită
  • 2 lingurițe cacao
  • 5 lingurițe îndulcitor pe bază de ștevie
  • 3 ouă

Mod de preparare

Puneți laptele de cocos pe foc la încălzit. Când ajunge la punctul de fierbere, opriți și dizolvați ciocolata ruptă bucățele și cacaoa în lapte, până când obțineți o cremă omogenă.

Separați ouăle și bateți albușurile spumă, cu un praf de sare. Adăugați gălbenușurile pe rând, având grijă să le încorporați bine. Turnați din crema de lapte și ciocolată câte puțin, mixând încontinuu.

Încorporați crema treptat, pentru că este fierbinte și există riscul să se coaguleze ouăle. La final, adăugați îndulcitor după gust și puneți mousse-ul în forme. Lăsați să se răcească, după care dați la frigider pentru câteva ore înainte de a servi.

Poftă bună!