Dacă vorbim despre deserturi, există o combinație cu care mergi la sigur, de fiecare dată: ciocolată cu căpșune. Nu ai cum să dai greș cu un desert care să conțină aceste două ingrediente. Iar dacă vorbim despre acest mousse de ciocolată cu căpșune, vă garantăm că îi veți da gata cu el chiar și pe cei mai pretențioși.

Puțini sunt cei care pot rezista în fața unui desert cu ciocolată, mai ales când e vorba despre o spumă aerată, cremoasă, fină și servită cu căpșune proaspete. Genul acela de desert care te duce cu gândul la un restaurant de lux, dar care se poate face foarte ușor acasă, cu bani puțini. 

Rezultatul este irezistibil și mare parte din reușită constă în ingrediente. Așa cum vă spunem la orice desert pe bază de ciocolată, optați pentru una de calitate. Va face diferența în privința gustului final!

Mousse de ciocolată cu căpșune - desertul cu care cucerești pe oricine
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 4 gălbenușuri
  • 450 ml frișcă lichidă
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 4 lingurițe zahăr
  • 250 g ciocolată neagră

Mod de preparare

Într-un bol încăpător, amestecați gălbenușurile de ou cu 2 lingurițe de zahăr și 3/4 din frișcă. Puneți pe foc și lăsați 3-4 minute, amestecând încontinuu, dar având grijă să nu ajungă la punctul de fierbere.

Opriți focul și adăugați ciocolata topită (o puteți topi la microunde sau la bain marie) și vanilia. Amestecați din când în când, până s-a răcit.

Bateți restul de frișcă cu ajutorul unui mixer și cu celelalte 2 lingurițe de zahăr, până când capătă volum și consistență.

Amestecați frișca cu crema de ciocolată făcută anterior, numai după ce aceasta s-a răcit complet. Încorporați frișca cu ajutorul unei spatule, nu cu mixerul, pentru a păstra consistența aerată.

Veți obține o spumă de ciocolată ușoară și cremoasă, în același timp, cu un gust bogat. Turnați mousse-ul în forme și decorați cu căpșune proaspete, tăiate felii. Puteți pune și căpșune tăiate cubulețe în mousse și să le încorporați.

Dați la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră înainte de a servi.

Poftă bună!