Meringue Cheesecake Cu Lamaie Si Cocos
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 330g biscuiti
  • 120g unt, topit
  • 500g crema de branza
  • 150g zahar pudra
  • 4 oua, plus 2 galbenusuri de ou suplimentare
  • 125ml suc de lamaie
  • 1 lamaie - coaja rasa fin
  • Topping meringue:
  • 2 albusuri
  • 110g zahar pudra
  • 1 cana de cocos deshidratat

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 160C. Se unge o tava.

2. Se pun biscuitii intr-un chopper si se maruntesc pana se transforma in firimituri fine, apoi se amesteca cu unt si 1 lingura de apa. Se pun in tava, presand usor, inclusiv pe partile laterale, apoi se pune la frigider in timp ce face umplutura.

3. Se pune crema de branza intr-un castron si se bate cu un mixer pana la omogenizare, apoi se adauga treptat zaharul. Se adauga ouale si galbenusurile de ou pe rand, pana se oogenizeaza. Se adauga zeama si coaja de lamaie. Se toarna peste baza de biscuiti din tava si se coace timp de 30 minute. Se scoate din cuptor si se pune deoparte sa se raceasca usor timp de 15 minute.

4. Pentru a face topping-ul, se bat albusurile pana cand devin usor rigide. Treptat, se adauga zahar pudra si se bate. In cele din urma, se adauga nuca de cocos.

5. Se raspandeste, cu grija, bezeaua peste cheesecake-ul racit. Se baga la cuptor si se coace timp de inca 10 minute sau pana cand devine aurie. Se taie si se serveste.