Desi nu este sunt o garnitura obisnuita, merele din aceasta reteta sunt perfecte langa o friptura de porc sau de pui.

Mere umplute cu salvie si castane
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 1/2 lingura de ulei de masline
  • 40g unt
  • 1/2 ceapa, tocata fin
  • 80g castane gatite
  • 4 linguri pesmet
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
  • cengute de cimbru
  • 10 frunze de salvie proaspete, tocate fin
  • nucsoara
  • 1/2 lamaie - coaja rasa
  • 8 mere

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se incalzeste uleiul si putin unt intr-o tigaie la foc mic, apoi se adauga ceapa si se caleste timp de 10 minute. Se taie castanele, apoi se pun intr-un castron impreuna cu pesmetul, ierburile, nucsoara si coaja de lamaie. Se adauga ceapa in castron si untul din tigaie. Se amesteca pana se combina.

2. Se taie fiecare mmar si se cresteaza o linie in jurul mijlocului (pentru a preveni despicarea pielii). Se scoate centrul merelor pentru a forma o cavitate, se pune o lingurita de umplutura, apoi se pun intr-o tava tapetata cu foaie de copt.

3. Se adauga putin unt pe fiecare mar, apoi se coc timp de 20 de minute. Se scot din cuptor si se servesc.