Merele sunt cele mai iubite și mai la îndemână fructe de sezon. Sunt ieftine, se găsesc peste tot, extrem de versatile și pot fi incluse într-o mulțime de rețete. Există atât de multe rețete de deserturi cu mere și scorțișoară, încât nu știi pe care să o prepari mai întâi.

Astăzi vă propunem unul dintre cele mai simple deserturi cu măr, și delicioase în același timp. Mere umplute cu stafide și coapte în aluat foietaj, delicioase, parfumate și foarte ușor de făcut. 

Mere coapte în foietaj
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • un pachet aluat foietaj
  • 6 mere
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 6 lingurițe stafide
  • 1 ou
  • 4 lingurițe unt
  • 6 lingurițe zahăr brun
  • coajă de lămâie
  • 3 lingurițe smântână lichidă

Mod de preparare

Puneți aluatul la dezghețat și împărțiți-l în șase părți sau câte mere aveți. Dacă merele sunt mari, s-ar putea să fie nevoie de mai multe pachete de aluat.

Spălați merele și curățați-le de coajă. Scoateți cotorul cu ajutorul unui cuțit ascuțit sau cu un accesoriu de bucătărie special pentru curățarea merelor.

Amestecați stafidele cu zahărul, scorțișoara, coaja de lămâie și smântâna lichidă. Puneți fiecare măr pe o bucată de aluat foietaj și umpleți cu amestecul de stafide. Aduceți marginile în sus și sigilați-le, astfel încât mărul să fie complet îmbrăcat în aluat.

Ungeți foietajul cu ou bătut, amestecat cu unt topit și dați la cuptor, în cuptorul preîncălzit, pentru 30-35 de minute sau până când foietajul este copt.

Serviți merele coapte după ce s-au răcit puțin, cu zahăr pudră și scorțișoară deasupra, sau simple.

Poftă bună!