Un desert traditional francez, perfect pentru "dependentii" de ciocolata.

Marquise De Ciocolata
Timp total 6 ore și 40 minute

Ingrediente

  • 7 galbenusuri de ou
  • 165g zahar pudra
  • 200g ciocolata neagra, faramitata
  • 250g unt nesarat, tocat
  • 65g cacao pudra
  • 600ml smantana
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • capsuni si smantana

Mod de preparare

1. Se unge o forma de terina. Se tapeteaza cu folie de plastic, lasand excesul pe laterale.

2. Folosind un mixer electric, se bat galbenusurile si zaharul intr-un castron termorezistent, timp de 5 minute sau pana se ingroasa. Se aseaza castron peste o cratita de apa fierbinte. Se adauga ciocolata si se amesteca timp de 5-6 minute pana la topire. Se adauga untul, in reprize, batand cu telul dupa fiecare adaugare, pana la topire. Se ia de pe fo si se adauga cacao. Se lasa sa se raceasca 30 min.

3. Se bate smantana si vanilia pana cand se formeaza varfuri moi. Se adauga putina smantana in amestecul de ciocolata. Apoi se adauga si restul pana se combina. Se toarna in terina, se impatureste folia de plastic pentru a acoperi, apoi se pastreaza la frigider peste noapte.

4. Se scoate folia, se taie in felii si se decoreaza cu capsuni.