Timp total 1 oră

Ingrediente

  • "Lubiya" sau "fasolea cu ochi negru" este cunoscuta sub numele stiintific de Vigna unguiculata si este o fasole foarte populara in Africa de vest
  • numeroase tari asiatice( mai ales India si Vietnamul)
  • Cipru
  • Grecia si Portugalia.
  • Inca din secolul al 17-lea a fost introdusa si in Statele Unite ale Americii unde se consuma in mod specific cu carne de porc
  • sos de chilli
  • mamaliga sau orez si este socotita mancarea specifica statelor din sud.
  • Este considerata un simbol al bogatiei si fertilitatii in multe regiuni este mancarea specifica de Anul Nou.
  • Pastaile sunt lungi si mai subtiri decat cele de fasole verde.
  • Este foarte aromata si nutritiva
  • cu un continut crescut de calciu
  • acid folic si vitamina A.
  • In tarile arabe este gatita atat cu carne de miel
  • cat si de post -mancare scazuta
  • care se serveste ca garnitura langa ficat prajit.
  • Avem nevoie de:
  • -1 kg lubiya
  • -4-5 rosii mari
  • -1 ceapa de marime medie
  • -4-5 linguri ulei de masline
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust