Mancare de varză murată cu carne de porc

Apare în Carne de porc, Mancaruri cu varza, Mancaruri cu carne

Mancare de varză murată cu carne de porc
4 voturi
3 4

În sezonul rece, varza murată este ideală și nu trebuie să vă lipsească din meniu. Este o sursă importantă de fibre, se găsește peste tot - din cămările gospodinelor, până în piețe și supermarket-uri și există o mulțime de varianta de a o pune în valoare.

Dacă ne gândim numai la sarmale, o salată de varză murată cu ulei și piper sau varză fiartă, ca să nu mai vorbim de mâncarea de varză călită, poate felul cel mai gustos de a pune în valoare varza murată

Mâncarea de varză murată cu carne de porc este nemaipomenită alături de mămăliguță și un ardei iute, se face ușor, dar necesită puțină atenție și răbdare, cât timp va sta la cuptor. 

Este o mâncare ieftină, care nu necesită foarte mult resurse, dar este extrem de gustoasă și va fi pe placul tuturor. 

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de porc (cotlet de porc fara os)
  • 1 ceapa mare
  • 1 varza acra mijlocie (1 kg)
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 3 lingurite de cimbru
  • 1/2 legatura marar
  • 2 lingurite de boia dulce
  • 1 lingurita piper macinat
  • 3 linguri de bulion
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
Timp de preparare: 2 ore si 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

- se spala carnea de porc in mai multe ape
- se toaca ceapa, cubulete
- se taie carnea in cubulete de 2 cm
- se pune ceapa la calit. Cand e aurie se adauga si carnea
- dupa ce carnea si-a schimbat culoarea pe toate partile, se pune varza murata, tocata in prealabil foarte fin. Se adauga 1-1/2 pahare cu apa si se amesteca
- Se adauga piperul, cimbru, marar, boia dulce si piper boabe, foile de dafin
- Se amesteca, se acopera vasul si se baga la cuptor 1 ora, timp in care se verifica din 20 in 20 minute daca mai are lichid. Daca nu, se mai adauga apa, putin cate putin.
-Dupa 1 ora, separat intr-un pahar cu apa calduta, se dizolva 3 linguri de bulion si se pun peste varza.
- Se mai lasa inca 1 ora la cuptor, timp in care se mai verifica din cand in cand daca mai are lichid.
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Supa Picanta Cu Carne De Pui Tocata

Aceasta supa picanta este perfecta pentru serile friguroase de iarna.

Medalion De Porc Cu Chilli, Lamaie Si Smantana

Un preparat perfect pentru un pranz in familie.

Porc Cu Tarhon

E gata in 20 de minute si nu contine foarte multe calorii.

Cotlete De Porc Cu Sos Tonkatsu

O reteta clasica japoneza, care merge perfect langa o salata de ridichii.

Cotlet De Porc Cu Sirop De Artar Si Mustar

Desi nu pare, aceasta reteta este foarte usor de facut si este delicioasa.

Pui Cacciatore, O Mancare Simpla Si Plina De Arome

Puiul cacciatore este o reteta simpla, rapida si plina de arome.

Porc Cu Sos Remoulade De Telina

Un preparat care este gata in numai 30 de minute.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta