Mâncare de varză cu ciuperci

Apare în Mancaruri cu varza, Mancaruri cu ciuperci, Mancaruri cu legume

Mâncare de varză cu ciuperci
2 voturi
3 2

Dacă nu ați încercat niciodată combinația de varză cu ciuperci, trebuie să preparați această mâncare simplă, rapidă și de post măcar o dată. Se poate face cu varză proaspătă sau varză murată, dar trebuie să aveți în vedere că cea murată poate fi prea acră și trebuie să stea în apă rece o perioadă. De asemenea, puteți folosi orice fel de ciuperci vă plac pentru această rețetă. 

Ingrediente

  • 1 varză murată sau proaspătă
  • 300 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 150 ml bulion
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • mărar pentru decor
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Lăsați varza în apă rece dacă este prea acră. Scurgeți varza de apă și tăiați-o fideluță.

Tocați mărunt ceapa și dați morcovul pe răzătoare. Curățați ciupercile și tăiați-le felii. Puneți câteva linguri de ulei într-un vas pe foc și căliți ceapa și morcovul cu sare și piper.

Adăugați varza, foi de dafin și lăsați să fiarbă la foc mic. Puneți și bulionul sau pasta de tomate. Când varza este aproape gătită, puneți ciupercile, acestea au nevoie doar de câteva minute pentru a se găti.

La final, după ce varza și ciupercile sunt călite și sosul a scăzut, opriți focul și adăugați verdeață proaspăt tocată.

Serviți cu pâine sau cu mămăligă. Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Paste Carbonara Cu Ciuperci

Aceste paste rapide sunt perfecte pentru cina: usoare, gustoase si satioase.

Pui Cu Ciuperci Si Tarhon

Sosul cremos, de tarhon, se potriveste perfect cu carnea de pui.

Pui Dijon Cu Ciuperci

O reteta rapida cu arome de usturoi si tarhon.

Lasagna Cu Ciuperci

Poti fi sigur ca tocmai ai descoperit o noua reteta preferata a familiei.

Mamaliga Cremoasa, Cu Ciuperci Si Cimbru

Un preparat de inspiratie italiana, cu continut mare de proteine.

Ciuperci Cu Rozmarin Si Usturoi

Acest sote de ciuperci e perfect pentru o garnitura. Pentru a-l transforma intr-un fel principal de mancare, adaugati paste fierte si o mana...

Piept De Pui Cu Sos De Ciuperci

Secretul unui sos cremos reusit este sa nu puneti prea multa smantana, pentru a nu acoperi celelalte arome.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta