O reteta vegetariana, pe care o vor adora si copiii. Mai mult, este o modalitate perfecta de a "ascunde" legumele din mancare.

Mancare De Dovleac, Naut Si Dovlecel La Cuptor
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

  • 500g dovleac, taiat in bucati 2,5 cm
  • 3 dovlecei, rasi
  • 4 cepe verzi, feliate
  • 400g conserva naut, scursa, clatita
  • 1 ardei iute rosu lung, tocat
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1/2 cana busuioc proaspat, tocat
  • 2 linguri oregano proaspat
  • 2 cani branza, rasa
  • 1 1/2 cani de faina
  • 8 oua
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei de masline

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 180C. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt, inclusiv pe marginile tavii.

2. Se combina dovleacul cu dovleceii, ceapa, naut, ardei iute, usturoi, busuioc si oregano intr-un castron mare. Se adauga 1 1/2 cani branza si faina. Se amesteca bine pentru a combina.

3. Se bat ouale, laptele si uleiul intr-un bol. Se adauga la amestecul de legume. Se amesteca. Se condimenteaza cu sare si piper. Se toarna amestecul in tava pregatita. Se presara cu restul de branza. Se da la cuptor timp de 40 de minute sau pana cand partea de sus este aurie si amestecul este ferm la atingere. Se lasa sa se raceasca timp de 15 minute. Se serveste cald sau rece, ornat cu frunze de busuioc.