Această mâncare de conopidă este rapidă și ușor de făcut, este vegană / de post și folosește doar ingrediente simple.

Mâncare de conopidă. Rețeta simplă de post

Aveți conopidă și nu știți cum să o gătiți? Vă prezentăm o rețetă super ușoară pentru o tocăniță de conopidă. Acest fel de mâncare consistent este super gustos, dar mai ales rapid și simplu de pregătit pentru a se potrivi unui stil de viață ocupat.

Mâncarea de conopidă este făcută cu ingrediente simple precum ceapă, morcovi și ardei gras. Partea bună este că durează mai puțin de 30 de minute pentru a se găti, astfel încât să vă puteți bucura de un fel de mâncare sănătos în cel mai scurt timp. De altfel, conopida este un ingredient fantastic, foarte sănătos, ce face parte din familia cruciferelor.

Nu vă faceți griji, dacă nu v-a plăcut niciodată prea mult conopida pentru că această rețetă vă va schimba total părerea. Fiartă lent în sos de roșii, cu adaos de cimbru și pătrunjel pentru un gust mai aromat, acest fel de mâncare din conopidă este ideal pentru veganii începători, dar și pentru cei experimentați care caută o rețetă rapidă.

Conopida este o legumă cruciferă ce arată ca o versiune albă de broccoli. Are o mulțime de beneficii pentru sănătate și ar trebui să fie integrată în alimentația noastră cât mai des posibil.

Ce este mâncarea de conopidă

Mâncarea de conopidă un fel de fel de mâncare gătită în sos de roșii cu ceapă, morcovi și ardei gras. Va fi aromată datorită ierburilor pe care le adăugăm și o putem servi atât singură cât și cu pâine. Este complet vegană și săracă în carbohidrați.

Conopida este de obicei albă, dar o puteți găsi și în nuanțe de portocaliu, violet și verde. Indiferent de culoare, aceasta are același gust: ușor dulce și puțin crocantă.

Conopida provine din regiunea mediteraneană și a ajuns în Europa la sfârșitul secolului al XV-lea.

Rețeta de mâncare de conopidă

Preparare 10 minute
Gătire 30 minute
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 1 conopidă mare
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 2 morcovi medii, decojiți și feliați
  • 1 ardei gras mare, tăiat grosier
  • 3 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 1 linguriță de cimbru
  • 1 lingură de pătrunjel
  • 400 ml de sos de roșii
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 250 ml de apă

Mod de preparare

Într-o cratiță, căliți ceapa în ulei de măsline timp de 3-5 minute. Adăugați usturoiul, morcovii si ardeii, cimbrul și pătrunjelul și continuați să gătiți încă 3-5 minute.

Puneți floretele de conopidă, sosul de roșii și apa. Se presară sare și piper după gust și se fierbe la foc mic, neacoperită, aproximativ 15-20 de minute până conopida se înmoaie.

Serviți cu pâine proaspătă!

Beneficiile conopidei pentru sănătate

Aproximativ 100 de grame de conopidă conțin doar 25 de calorii. Are 0 grame de grăsime, ceea ce o face ideală pentru dietă. În plus, are doar 5 grame de carbohidrați și 2 grame de zahăr.

100 de grame de conopidă conțin 100% din cantitatea zilnică recomandată de vitamina C, aproximativ un sfert din necesarul zilnic de vitamina K, 2% calciu și fier, 6% potasiu și 3% magneziu.

Conopida este o sursă bună de fibre. De asemenea, conține un grup de substanțe numite glucozinolați, ce pot ajuta la prevenirea bolilor cronice și la protejarea celulelor de deteriorare, dar au și efecte antiinflamatorii.