Mâncarea de castraveți murați este absolut delicioasă și poate fi consumată fără probleme în timpul postului. Vezi care sunt ingredientele necesare și modul de prepare.

Mâncare de castraveți murați, de post

Cei care respectă perioadele de post din tipul anului se confruntă mereu cu aceeași problemă: lipsa unui meniu variat, gustos, interesant. Restricțiile alimentare nu înseamnă că trebuie să sacrificăm gustul mâncării.

Pentru cei care au nevoie de puțină inspirație, recomandarea este această rețetă de mâncare de castraveți murați de post. Nu este un preparat foarte popular în România, din păcate, dar este ușor, rapid de făcut și foarte ieftin. În plus, nu vei avea nevoie de ingrediente speciale, existând șanse mari să ai deja tot ce îți trebuie chiar și acum în bucătărie.

Partea cea mai bună? Poate fi consumată fără nicio emoție în timpul postului, este absolut delicioasă, semănând mult cu clasica tocăniță de cartofi. În plus, poate fi îmbunătățită pentru perioadele fără restricții prin adăugarea cărnii de porc.

În timp ce o gătești, nu uita că nu trebuie să pui prea multă sare, o poți omite cu totul, în condițiile în care castraveții murați conțin deja suficientă.

Așadar, mâncarea de castraveți murați este ideală pentru vegetarieni, persoanele care țin post sau pentru cei care, pur și simplu, adoră castraveții murați și sunt dornici să încerce ceva nou.

Cum se prepară mâncarea de castraveți murați, de post

Timp total 30 minute

Ingrediente

  • Între 10 și 15 castraveți murați în saramură
  • O conservă de roșii decojite
  • Două cepe de dimensiuni mici
  • Doi morcovi de dimensiuni mici
  • Patru sau cinci căței de usturoi – cantitatea poate fi crescută, dacă îți place gustul
  • Un ardei roșu iute
  • 100 de mililitri de ulei
  • Sare și piper, după gust
  • Opțional, se mai pot adăuga foi de dafin, mărar și cimbru

Mod de preparare

Mai întâi se toacă ceapa mărunt. Morcovul se dă prin răzătoare, pe fața cu ochiuri mici, iar usturoiul se toacă și el cât mai mărunt. Se pun toate la călit timp de trei minute. Apoi, se adaugă roșiile decojite ce au fost înainte tăiate cuburi împreună cu zeama din cutie.

Când sucul de roșii începe să dea în clocot, se scade intensitatea focului la mediu spre scăzut și se mai lasă la fiert în jur de zece minute. După ce trec cele zece minute, se adaugă și castraveții murați tăiați felii și se mai lasă pe foc încă un sfert de oră.

La final, se adaugă sarea, piperul, cumbrul, foile de dafin – în funcție de preferințele fiecăruia, și se mai lasă vasul pe foc nu mai mult de cinci minute. Înainte de servire, se presară mărar tocat peste fiecare porție.