Mâncarea de cartofi și castraveți murați se pregătește extrem de ușor și este perfectă atunci când îți dorești o masă rapidă. Vezi ingredientele și modul de preparare.

Mâncare de cartofi și castraveți murați

Mâncarea de cartofi și castraveți murați se pregătește extrem de ușor și este perfectă atunci când îți dorești o masă rapidă de prânz sau cină, după o rețetă foarte ieftină, cu ingrediente pe care cel mai probabil le ai deja în casă.

Pentru această rețetă este nevoie doar de câteva ingrediente pe care cei mai mulți români obișnuiesc să le aibă mereu în cămară: un kilogram de cartofi, câțiva castraveți murați, o ceapă, puțin suc de roșii și puțin ulei de gătit, apă, mărar și sare și piper după gust.

Cum se prepară mâncarea de cartofi și castraveți murați

Timp total 45 minute

Ingrediente

  • Un kilogram de cartofi
  • 3 castraveți murați
  • O ceapă mare
  • Două linguri de suc de roșii
  • 4 linguri de ulei de Floarea-soarelui
  • Mărar
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

Mai întâi, curăță cartofii. Apoi, spală-i bine, taie-i felii și pune-i într-un bol cu apă, ca să nu se înnegrească până când vine momentul să îi folosești în această rețetă.

După aceea, trebuie să cureți ceapa, să o speli și să o toci mărunt. Într-un ceaun sau într-o cratiță, pune uleiul de Floarea-soarelui la încins, apoi pune la prăjit cartofii scurși și ceapa tocată mărunt. Lasă vasul pe aragaz, la foc potrivit.

Taie castraveții murați în felii rotunde. Când feliile de cartofi devin aurii și se înmoaie puțin, adaugă feliile de castraveți murați, apoi sucul de roșii și mărarul. Potrivește gustul cu sare și piper.

Toarnă puțină apă, cât să fie acoperite toate ingredientele din ceaunul sau cratița în care gătești. Lasă mâncarea de cartofi și castraveți murați la foc mic, până când cartofii sunt bine fierți.

Idei de servire

Mâncarea de cartofi și castraveți murați poate fi servită simplă sau lângă câteva felii de pâine, prăjită sau nu, ori lângă o salată de crudități.

Acest fel de mâncare este gustos, sățios și foarte potrivit pentru zilele sau serile în care nu există suficient timp de petrecut în bucătărie pentru a pregăti o masă de prânz sau cină mai complexă.

În plus, mâncarea de cartofi și castraveți murați poate fi pregătită și în perioadele de post. Mai mult, este excelentă și pentru persoanele vegane. Ingredientele foarte ieftine reprezintă un alt avantaj al acestei rețete.