Mămăligă - rețeta cu care nu dai greș

Apare în Mamaliga

Mămăligă - rețeta cu care nu dai greș
6 voturi
5 6

Atunci când ne gândim la mâncăruri tradiționale românești, mămăliga nu lipsește de pe listă. Este indispensabilă alături de o porție de sărmăluțe, o tochitură sau chiar piftie, în zona Ardealului. 

Mămăliga poate fi preparată în mai multe forme și texturi, mai fermă sau mai moale, în funcție de cum vă place. Pentru o mămăligă moale, raportul de mălai/apă trebuie să fie 1/5, în timp ce pentru o mămăligă mai tare aveți nevoie de un raport 1/4 sau chiar 1/3, în funcție și de textura mălaiului. 

Astăzi vă prezentăm o rețetă clasică de mămăligă, cu care nu aveți cum să dați greș. Dacă este prima dată când faceți mămăligă, urmați pașii de mai jos și nu aveți cum să greșiți. 

Ingrediente

  • 1 litru apă
  • 1 linguriță sare
  • un cubuleț unt
  • 200 g mălai
Timp de preparare: 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Puneți apa la fiert într-un ceaun sau o oală cu fundul gros, pentru că mămăliga se va lipi. Puneți sare și unt și lăsați apa până când începe să fiarbă.

Când apa începe să fiarbă, începeți să adpugați mălaiul îm ploaie, amestecând cu un tel sau cu o lingură de lemn. După ce ați terminat de pus mălaiul, continuați să amestecați, până când mămăliga începe din nou să fiarbă, pentru a nu se forma cocoloașe.

Dați focul mic, acoperiți oala cu un capac și lăsați să mai fiarbă cel puțin 10-12 minute. Din când în când, ridicați capacul și amestecați energic în mămăligă.

Mămăliga a fiert și este gata. Pentru a o răsturna din vas, dați focul la maximum pentru un minut, pentru ca mămăliga să se desprindă de pereții vasului.

Serviți mămăliga cu orice vă place. Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Cod Cu Sos De Rosii, Un Peste Aromat Care Iti Bucura Simturile

Un peste aromat care poate fi servit langa o salata de orez.

Borscht Cu Vita, Un Bors Din Bucataria Ucrainiana Pe Care Trebuie Neaparat Sa-l Incerci!

Supa Borscht este un preparat tipic pentru bucataria ucraineana, pe care trebuie neaparat sa-l incerci.

Minestrone, O Varianta Italieneasca De Supa Pe Care Trebuie Neaparat Sa O Incerci

O varianta italieneasca de supa pe care trebuie neaparat sa o incerci.

Supa De Rosii, O Reteta Simpla Care Merge Perfect Langa Un Sandvis Cu Branza

O supa simpla care merge perfect langa un sandvis cu branza.

Salata De Ton Cu Fasole, O Combinatie Italiana Pe Care Trebuie Sa O Incerci!

O combinatie italiana de ton si fasole care poate constitui un pranz delicios si satios.

Gogosari In Otet, O Reteta Simpla Pe Care Oricine O Poate Prepara

Reteta este atat de simpla incat oricine o poate prepara.

Sticks-uri de mămăligă cu cașcaval (mămăligă prăjită)

Cine ar fi crezut că banala mămăligă poate fi transformată într-o gustare apetisantă și delicioasă? Dacă v-a rămas mămăligă...

Aluat pentru tartă - rețeta cu care nu dai greș

Există o mulțime de rețete de tartă, dulci sau sărate, care mai de care mai delicioase. Multă lume se ferește însă de prepararea...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta