Gem de prune fără zahăr, simplu, sănătos și fără conservanți, care se face dintr-un singur ingredient: prune. Vezi cum se prepară.

Gem de prune (magiun) fără zahăr

Gemurile, dulcețurile și compoturile sunt modalități excelente de a păstra aroma fructelor pe tot parcursul anului. Preparate în casă, acestea au avantajul că știți exact ce puneți în ele și puteți prepara varianta sănătoasă, fără conservanți și cu o cantitate minimă de zahăr.

Astăzi vă propunem o rețetă de gem de prune simplu, sănătos, fără zahăr și fără conservanți, care se face dintr-un singur ingredient: prune. Aveți nevoie de prune de calitate, cărnoase, zemoase și dulci, pentru a compensa lipsa zahărului din rețetă.

Rețeta de gem de prune fără zahăr

Timp total 1 oră

Ingrediente

2 kg prune

Mod de preparare

Spălați bine prunele și tăiați-le pe jumătate. Îndepărtați sâmburii și puneți prunele într-o cratiță de inox. Puneți prunele la fiert, la foc mediu. Acestea își vor lăsa zeamă în contact cu căldura.

Când gemul începe să fiarbă, reduceți focul și amestecați ocazional cu o lingură de lemn. Lăsați să fiarbă la foc mic sau în cuptor, până când volumul scade la jumătate. Prunele se vor transforma într-o pastă și vor deveni una cu siropul.

Lăsați gemul să se răcească puțin, după care îl puteți pune în borcane și steriliza. În acest fel, gemul de prune se va păstra excelent peste iarnă, chiar dacă nu conține conservanți artificiali.