Aceasta reteta de madeleine, cu sos de caramel si rom, este ideala in serile racoroase, alaturi de o cana de ciocolata calda.

Madeleine cu cirese si sos de rom
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 100g unt, topit si racit
  • 100g faina
  • 2 oua
  • 100g zahar
  • 1 lamaie - coaja
  • 3/4 lingurita de praf de copt
  • 150g cirese, fara samburi, tocate marunt
  • Pentru sosul de caramel:
  • 100g zahar
  • 25g unt
  • rom
  • 75ml smantana, la temperatura camerei
  • sare de mare

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se ung usor formele de madeleine cu putin unt topit, se pudreaza usor cu faina, apoi se scutura excesul. Se pun deoparte.

2. Se amesteca ouale si zaharul intr-un castron mare. Se adauga toate ingredientele, cu exceptia cireselor, apoi se lasa deoparte timp de 20 de minute. Se adauga ciresele, apoi se toarna in forme.

3. Se coc timp de 8-9 minute sau pana cand prajiturile sunt aurii. Se scot din cuptor si din forme si se lasa sa se raceasca. In acest timp, se face sosul.

4. Se incalzeste zaharul intr-o tigaie, fara a amesteca, pana cand se dizolva si capta o culoare maronie. Se adauga imediat untul si se amesteca. Se adauga romul si se lasa timp de 30 de secunde, apoi se adauga smantana si se amesteca. Se lasa sa fiarba usor pentru un minut, apoi se toarna intr-un castron. Se lasa sa se raceasca timp de 5 minute, apoi se serveste imediat cu madeleine.