Macroul este o alegere excelentă atunci când vreți să preparați o masă rapidă și sănătoasă. O porție de pește la câteva zile aduce un echilibru de proteine și grăsimi sănătoase, Omega 3 și Omega 6. 

Astăzi vă propunem o rețetă simplă de macrou la cuptor, dar puteți folosi orice fel de pește aveți la îndemână. Tot ce vă trebuie sunt câteva ingrediente și mirodenii pe care le aveți în casă, plus o garnitură care să se potrivească: orez, salată, piure, legume sote sau orice vă place. 

Macrou la cuptor în stil mediteranean
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 3 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță coriandru
  • 1/2 linguriță chimion
  • pătrunjel verde
  • 2 bucăți macrou eviscerat
  • 1 lămâie
  • ulei de măsline

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Spălați peștele și ștergeți-l cu prosoape de hârtie.

Amestecați usturoiul zdrobit cu condimentele și pătrunjelul tocat mărunt. Amestecați bine, cât să obțineți o pastă omogenă.

Presărați sare din belșug peste pește, atât în interior cât și la exterior. Puneți folie de aluminiu pe o tavă și ungeți cu puțin ulei.

Ungeți peștele pe interior cu amestecul de usturoi și condimente. Puneți felii de lămâie în interiorul peștelui. Ungeți cu ulei și la suprafață și închideți folia de plastic. Dați peștele la cuptor pentru 30-40 de minute.

Scoateți de la cuptor și serviți peștele cu garnitura preferată.

Poftă bună!