Pestele nu ar trebui sa lipseasca dintr-o dieta sanatoasa, iar aceasta reteta este speciala si usor de preparat.

Macrou Cu Vinete Picante
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 4 buc. macrou proaspat, eviscerat
  • 2 vinete medii
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 bucata de coriandru
  • 1 ardei rosu
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa medie, felii subtiri
  • 400g conserva de rosii
  • 1 lingurita de paprika dulce
  • 1/2 lingurita chimen
  • sofran
  • iaurt grecesc
  • felii de lamaie

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se condimenteaza macroul cu sare si se lasa deoparte. Se taie vinetele cubulete, se pun intr-o tigaie, se imprastie cu 2 linguri de ulei si se amesteca. Se gateste timp de 20-25 minute in cuptor. Se scot si se lasa deoparte. Se creste temperatura cuptorului la 240C.

2. Intre timp, se separa frunzele de coriandru de tulpini si se pun deoparte. Se maruntesc tulpinile, alaturi de chilli si usturoi pana cand este aproape o pasta. Se incalzeste uleiul ramas intr-o tigaie, la foc mic. Se gateste pasta de coriandru si ceapa timp de 10 minute, amestecand ocazional.

3. Se adauga rosiile conservate in tigaie cu boia de ardei, chimen, sofran si 200 ml apa si se fierbe timp de 20 de minute, amestecand ocazional. Se adauga cu grija vinetele, putina apa si se fierbe pentru inca 10 minute.

4. Intre timp, se fac 2-3 taieturi diagonale pe o latura a fiecarui macrou. Se pun pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt neacoperita si coc timp de 10-12 minute. Se scot din cuptor si se lasa deoparte timp de 5 minute.

5. Se ia tigaia cu vinete de pe foc. Se taie frunzele de coriandru si se amesteca in vinete, impreuna cu iaurtul. Se condimenteaza la gust si se imparte in platouri. Se ridica, cu grija pestele deasupra vinetelor. Se serveste cu felii de lamaie.