Incredibil de simplu de preparat, acest preparat poate fi alegerea perfecta atunci cand nu vrei sa stai prea mult in bucatarie.

Linguine cu creveti si usturoi
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 450g linguine
  • 1 lingura de unt
  • 3 linguri de vin alb
  • 2 lingurite de branza parmezan, rasa
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 1 lingurita de patrunjel proaspat tocat
  • sare si piper dupa gust
  • 450g creveti, curatati

Mod de preparare

1. Se pune o oala de apa cu sare la fiert. Se adauga pastele si se gatesc timp de 8-10 minute; se scurg.

2. Intr-o cratita medie, se topeste untul la foc mediu; se adauga vinul, branza, usturoiul, patrunjelul si sarea si piperul dupa gust. Se fierbe la foc mic timp de 3-5 minute, amestecand frecvent.

3. Se creste caldura la nivel mediu si se adauga crevetii in cratita; se gatesc timp de aproximativ 3- 4 minute sau pana cand crevetii incep sa devina roz.

4. Se impart pastele in portii si se adauga sos deasupra; se garniseate cu parmezan ras si patrunjel proaspat.