Limonadă cu lavandă

Apare în Bauturi, Dulciuri

Limonadă cu lavandă
7 voturi
3 7

Pe lângă culoarea plăcută și parfumul inconfundabil, lavanda are o mulțime de alte proprietăți și poate fi folosită în multe alte feluri. Uleiul esențial de lavandă, mai exact, poate fi integrat cu succes și în băuturi sau deserturi. 

Lavanda are proprietăți antimicrobiene și antibacteriene, tratează insomniile și stresul și vă ajută să vă relaxați. În plus, are beneficii și asupra sistemului nervos și poate fi de folos atunci când aveți un examen important. 

Este sezonul ei, iar câmpurile sunt pline de lavandă înflorită și parfumată. Uleiul esențial de lavandă se găsește la magazinele naturiste și astăzi vă propunem o limonadă delicioasă și parfumată și foarte frumos colorată, cu lavandă. 

Ingrediente

  • 1 l apă
  • zeama de la o lămâie
  • 3-4 linguri miere
  • 1 picătură ulei esențial de lavandă
Timp de preparare: 10 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Stoarceți zeama de lămâie sau puneți lămâia curățată de coajă în blender și pasați-o. Adăugați mierea și omogenizați bine. Turnați amestecul peste un litru de apă. Puneți o picătură de ulei esențial de lavandă.

Serviți limonada cu gheață. Mai adăugați apă sau miere dacă vi se pare că limonada este prea concentrată.
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Limonadă cu mango și apă tonică

Nimic nu e mai răcoritor, vara, decât o limonadă cu cuburi de gheață. Mai ales când vorbim despre o limonadă cu fructe, aromată...

Dieta cu limonadă - slăbești 9 kilograme în 10 zile

Dieta cu limonadă este un regim de slăbit și de detoxifiere foarte eficient și cu rezultate vizibile.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta