Cine nu a auzit de limbile de pisică?! Celebrele fursecuri care se topesc în gură și pe care le găsim în orice cofetărie, de la cele de cartier, până la cele mai sofisticate. Interesant este că simpaticele fursecuri au exact aceeași denumire și în franceză, pentru că din patiseria franceză sunt inspirate. 

Limbile de pisică se fac ușor, sunt foarte fragede și aromate și le puteți savura ca atare sau glazurate. Puteți folosi aceeași compoziție și pentru a face fursecuri clasice, rotunde. 

Limbi de pisică (rețeta de cofetărie)
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 200 g zahăr pudră
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 200 g făină
  • 3 albușuri de ou
  • un praf de sare
  • 1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare

Puneți frișca lichidă într-un bol. Adăugați 3/4 din zahărul pudră și zahărul vanilat peste și puneți un praf de sare. Omogenizați bine, cu ajutorul unui tel.

Cerneți făina peste amestec și omogenizați. Se va forma un aluat destul de tare, așa că nu exagerați cu amestecul.

Bateți albușurile spumă împreună cu restul de zahăr. Începeți să puneți câte o lingură de spumă peste aluatul făcut anterior și mixați treptat, până când încorporați tot albușul.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și pregătiți tăvi cu hârtie de copt. Turnați compoziția cu ajutorul unui poș, sub formă lunguiață, ca limbile de pisică. Puteți face fursecurile și rotunde dacă vreți.

Dați tava la cuptor pentru 5-6 minute sau până când fursecurile se rumenesc pe margini. Lăsați să se răcească puțin în tavă, după care le puteți dezlipi de pe hârtie.

Serviți fursecurile simple sau cu glazură.

Poftă bună!